< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1700 - 1749

25e cyclus DE AYINDI

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1719 • 0421    DE DODENLIJST


Begin 1217 NGT - 4808 in de oude jaartelling - wordt de situatie in het Sol-stelsel kritiek. De vreemde objecten die uit het niets kwamen en boven Mars materialiseerden, hebben de Rode Planeet inmiddels volledig gekristalliseerd.

Wie te dicht bij Mars komt, wordt eerst ontzettend misselijk en sterft bij overschrijding van de veiligheidsgrens. 1.6 miljard Mars-bewoners moesten hals over kop hun planeet verlaten en worden nu als vluchtelingen over de andere planeten van het Sol-stelsel verdeeld. Werk genoeg dus voor de nieuwe LVT-commissaris Geo Sheremdoc en zijn mensen. Ondertussen breidt het dodelijke veld om Mars zich steeds verder in het heelal uit, terwijl geheimzinnige eilanden van illusies voor nog meer chaos zorgen.

De heersende onrust wordt nog versterkt doordat niemand op Terra precies weet, hoe het met Perry Rhodan en zijn 12.000 metgezellen aan boord van de BASIS gaat. Sinds het moederruimteschip van de mensheid overging naar de 'andere kant' van het universum is het contact verbroken.

In deze fase arriveren Somers uit het machtsgebied van ESTARTU en zorgen met eigenaardig 'speelgoed' voor verwarring. De Oxtornse Hanze-specialiste Dilja Mowak maakt melding van mysterieuze smokkelaffaires in de Wolken van Magelhaan en NATHAN, het maanbrein, start met eigenaardige activiteiten - de syntron fabriceert ogenschijnlijk de dodenlijst ...


In de Perry Rhodan-aflevering van volgende week wisselt de plaats van handeling: terug naar de grote leemte, terug naar de strijd tegen de geheimzinnige macht aan de andere kant van de Möbius-band.


Oorspronkelijke titel: Die Totenliste

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Johnny Bruck

Illustraties intern: © Johnny Bruck (2x)

Plantekening (Duits exclusief): station in orbit van de kosmische Hanze door Boris Bockstahler

Nederlandse vertaling:  H. BakukOndertitel: NATHAN's geheimzinnige werk – zijn opdrachtgever is onbekend.


Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel – 1217 NGT (4804 na Chr.)


Hoofdpersonen: Geo Sheremdoc - De LVT-commissaris gaat door NATHAN's activiteiten twijfelen. Aaron Sebastian - Het merkwaardige 'mannetje van de Maan'. Arnim Possag en Nuka Kullino - Twee ervaren ruimteschip-commandanten stoten bij de Somers op een muur. Dara Sheenbar - Een Hanze-specialiste neemt heel veel risico. Uleboe - Een poortmeester van de Somer.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende