Grote Magelhaanse Wolken – 1217 NGT (4804 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1700 - 1749


25e cyclus:

DE AYINDI


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1718 • 0420    MYSTERIEUZE GOEDEREN


Hoofdpersonen: Dilja Mowak, Mooram Grujic, Escheker, Gulby, Geo Sheremdoc.


In het begin van het jaar 1217 Nieuwe Galactische Tijd - dat is gelijk aan het jaar 4804 van de oude jaartelling - is de situatie in het Sol-stelsel kritiek de eigenaardige objecten, die vanuit het niets opdoken en boven Mars materialiseerden, hebben de Rode Planeet inmiddels geheel gekristalliseerd.

Wie te dicht bij Mars komt, wordt eerst misselijk en sterft onherroepelijk, nadat een bepaalde veiligheidsgrens wordt gepasseerd. De 1,6 miljard bewoners van de planeet Mars moesten met spoed worden geëvacueerd en worden nu als vluchtelingen ondergebracht op de andere planeten van het Sol-stelsel. Werk genoeg voor de nieuwe LVT-commissaris Geo Sheremdoc en zijn mensen. Terwijl het dodelijke veld zich steeds verder rondom de planeet Mars uitbreidt, zorgen geheimzinnige eilanden van illusies voor extra chaos.

Voor onrust zorgt bovendien het feit, dat geen mens weet, hoe het Perry Rhodan en diens 12.000 begeleiders aan boord van de BASIS vergaat. Sinds het dragerruimteschip van de mensheid naar de 'andere kant' van het universum is gesprongen, is het contact verbroken.

In deze fase van onrust komt er bezoek uit het machtsgebied van Estartu. Enkele Somers zorgen met eigenaardig 'speelgoed' voor verwarring. Geo Sheremdoc stuurt de Oxtornse Hanze-specialiste Dilja Mowak met een nieuwe opdracht naar Magelhaan - want naar verluidt is dat kleine melkwegstelsel de plaats, waar mysterieuze goederen vandaan komen ...


Mysterieuze goederen uit Magelhaan, eilanden van illusies in het Sol-stelsel, een gekristalliseerd Mars - er lijkt geen eind te komen aan de problemen voor de mensheid. En dan ontdekt men, dat ook het maanbrein NATHAN met de nodige problemen kampt.


Oorspronkelijke titel: Mysteriose Ware

Auteur: H.G. Ewers

Cover ©: J Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn