< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1700 - 1749

25e cyclus DE AYINDI

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1718 • 0420    MYSTERIEUZE GOEDEREN


In het begin van het jaar 1217 nieuwe galactische tijd - dat is gelijk aan het jaar 4804 van de oude jaartelling - is de situatie in het Sol-stelsel kritiek de eigenaardige objecten, die vanuit het niets opdoken en boven Mars materialiseerden, hebben de Rode Planeet inmiddels geheel gekristalliseerd.

Wie te dicht bij Mars komt, wordt eerst misselijk en sterft onherroepelijk, nadat een bepaalde veiligheidsgrens wordt gepasseerd. De 1,6 miljard bewoners van de planeet Mars moesten met spoed worden geëvacueerd en worden nu als vluchtelingen ondergebracht op de andere planeten van het Sol-stelsel. Werk genoeg voor de nieuwe LVT-commissaris Geo Sheremdoc en zijn mensen. Terwijl het dodelijke veld zich steeds verder rondom de planeet Mars uitbreidt, zorgen geheimzinnige eilanden van illusies voor extra chaos.

Voor onrust zorgt bovendien het feit, dat geen mens weet, hoe het Perry Rhodan en diens 12.000 begeleiders aan boord van de BASIS vergaat. Sinds het dragerruimteschip van de mensheid naar de 'andere kant' van het universum is gesprongen, is het contact verbroken.

In deze fase van onrust komt er bezoek uit het machtsgebied van ESTARTU. Enkele Somers zorgen met eigenaardig 'speelgoed' voor verwarring. Geo Sheremdoc stuurt de Oxtornse Hanze-specialiste Dilja Mowak met een nieuwe opdracht naar Magelhaan - want naar verluidt is dat kleine melkwegstelsel de plaats, waar mysterieuze goederen vandaan komen ...


Mysterieuze goederen uit Magelhaan, eilanden van illusies in het Sol-stelsel, een gekristalliseerd Mars - er lijkt geen eind te komen aan de problemen voor de mensheid. En dan ontdekt men, dat ook het maanbrein NATHAN met de nodige problemen kampt.


Oorspronkelijke titel: Mysteriöse Waren

Auteur: H. G. Ewers

Omslag: © Johnny Bruck

Illustraties intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck (4x)

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: nieuwe missie voor de IRA ROGABERG – met Dilja Mowak in Magelhaen.


Locatie en tijdsruimte: Grote Magelhaense Wolk – 1217 NGT (4804 na Chr.)


Hoofdpersonen: Dilja Mowak - De Oxtornse is opnieuw onderweg met de IRA ROGABERG in Magelhaen. Mooram Grujic - Dilja's Oxtornse begeleider. Escheker - Een doodskandidaat van de Gurrads. Gulby - Een merkwaardige Springerse. Geo Sheremdoc - De LVT-commissaris moet een uitweg vinden in een hachelijke missie.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende