Sol-stelsel – 1217 NGT (4804 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1700 - 1749


25e cyclus:

DE AYINDI


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1717 • 0419    EILANDEN VAN ILLUSIES


Hoofdpersonen: Geo Sheremdoc, Boris Siankow, Aaron Sebastian, Harold Nyman, Furunoed.


In het begin van het jaar 1217 Nieuwe Galactische Tijdrekening -wat overeenkomt met het jaar 4804 van de oude jaartelling - is de situatie in het Sol-stelsel kritiek geworden de vreemde objecten die uit het niets zijn gekomen en die boven Mars materialiseerden, hebben de Rode Planeet intussen volledig gekristalliseerd.

Wie Mars nadert, voelt eerst een sterke misselijkheid opkomen en hij sterft als hij de veiligheidsgrens overschrijdt. 1,6 bewoners van Mars moesten hun wereld hals over kop verlaten en worden nu als vluchtelingen over andere planeten van het Sol-stelsel verspreid.

Werk genoeg voor de nieuwe LVT-commissaris Geo Sheremdoc en zijn medewerkers. Intussen dijt het dodelijke veld om Mars steeds verder uit in het heelal.

De onrust wordt vergroot door het feit dat niemand op de Aarde weet, hoe het met Perry Rhodan en zijn 12.000 bemanningsleden aan boord van de BASIS gaat. Sinds het enorme schip naar de 'andere kant' van het universum is gegaan, is het contact verbroken.

In deze onrustige periode arriveert een delegatie van het machtsgebied Estartu in het Sol-stelsel. Enkele Somers stichten verwarring met hun merkwaardige 'speelgoed' en dan doet een onbekende kracht een greep naar de macht naar het Sol-stelsel - hij stuurt de Eilanden van Illusies ...


De merkwaardige klossen van de Somers, de eilanden van illusies en een reeks vreemde sporen naar Magelhaan, doen Geo Sheremdoc besluiten Dilja Mowak opnieuw op pad te sturen met een heikele missie.


Oorspronkelijke titel: Inseln der Illusion

Auteur: Peter Griese

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown