< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1700 - 1749

25e cyclus DE AYINDI

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1717 • 0419    EILANDEN VAN ILLUSIES


In het begin van het jaar 1217 nieuwe galactische tijdrekening - wat overeenkomt met het jaar 4804 van de oude jaartelling - is de situatie in het Sol-stelsel kritiek geworden de vreemde objecten die uit het niets zijn gekomen en die boven Mars materialiseerden, hebben de Rode Planeet intussen volledig gekristalliseerd.

Wie Mars nadert, voelt eerst een sterke misselijkheid opkomen en hij sterft als hij de veiligheidsgrens overschrijdt. 1,6 bewoners van Mars moesten hun wereld hals over kop verlaten en worden nu als vluchtelingen over andere planeten van het Sol-stelsel verspreid.

Werk genoeg voor de nieuwe LVT-commissaris Geo Sheremdoc en zijn medewerkers. Intussen dijt het dodelijke veld om Mars steeds verder uit in het heelal.

De onrust wordt vergroot door het feit dat niemand op de Aarde weet, hoe het met Perry Rhodan en zijn 12.000 bemanningsleden aan boord van de BASIS gaat. Sinds het enorme schip naar de 'andere kant' van het universum is gegaan, is het contact verbroken.

In deze onrustige periode arriveert een delegatie van het machtsgebied ESTARTU in het Sol-stelsel. Enkele Somers stichten verwarring met hun merkwaardige 'speelgoed' en dan doet een onbekende kracht een greep naar de macht van het Sol-stelsel - hij stuurt de eilanden van illusies ...


De merkwaardige klossen van de Somers, de eilanden van illusies en een reeks vreemde sporen naar Magelhaan, doen Geo Sheremdoc besluiten Dilja Mowak opnieuw op pad te sturen met een heikele missie.


Oorspronkelijke titel: Inseln der Illusion

Auteur: Peter Griese

Omslag: © Johnny Bruck

Illustraties intern: © Johnny Bruck (2x)

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: een vreemde macht in het zonnestelsel – ze verstuurt haar droomprojecties.


Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel – 1217 NGT (4804 na Chr.)


Hoofdpersonen: Geo Sheremdoc - De LVT-commissaris ergert zich aan illusie-eilanden. Boris Siankow - De nexalist van Mars doet een belangrijke ontdekking. Aaron Sebastian - Een zonderlinge cyberneticus. Harold Nyman - De BASIS-veteraan volgt een vers spoor naar Lokvorth. Furunoed - Een Somer geeft meer problemen dan nodig.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende