Sol-stelsel – 1217 NGT (4804 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1700 - 1749


25e cyclus:

DE AYINDI


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1716 • 0418    DE HALTER VAN DE SOMERS


Hoofdpersonen: Geo Sheremdoc, Furunoed, Koka Szari Misonan, Harold Nyman, Dilja Mowak.


In het begin van het jaar 1217 Nieuwe Galactische Tijd - dat is gelijk aan het jaar 4804 van de oude jaartelling - is de situatie in het Sol-stelsel kritiek. de eigenaardige objecten, die vanuit het niets opduiken en boven Mars materialiseerden, hebben de Rode Planeet inmiddels geheel gekristalliseerd.

Wie te dicht bij Mars komt, krijgt eerst last van een sterk gevoel van misselijkheid en sterft onherroepelijk, nadat een bepaalde veiligheidsgrens wordt gepasseerd. 1,6 miljard bewoners van de planeet Mars moesten met spoed worden geëvacueerd en worden nu als vluchtelingen ondergebracht op de andere planeten in het Sol-stelsel. Werk genoeg voor de nieuwe LVT-commissaris Geo Sheremdoc en zijn mensen. Het dodelijke veld rondom de planeet Mars breidt zich bovendien steeds verder uit in de ruimte.

Voor onrust zorgt bovendien het feit, dat geen mens weet, hoe het Perry Rhodan en diens 12.000 begeleiders aan boord van de BASIS vergaat. Sinds het dragerruimteschip van de mensheid naar de 'andere kant' van het universum is gesprongen, is het Contact verbroken.

In deze fase van onrust komt er bezoek uit het machtsgebied van Estartu in het zonnestelsel van de mensheid - en een bijzondere belangstelling daarbij trekt de halter van de Somers ...


De BASIS-veteranen met hun onverklaarbare gedrag, het dodelijke veld rondom Mars, het eigenaardige kat-en-muis spel van het maanbrein NATHAN - de leiding van de Liga van Vrije Terranen wordt geconfronteerd met een opeenstapeling van problemen.

De dreiging van de gekristalliseerde planeet Mars is voortdurend toegenomen; men kan al voorspellen op welk moment de aarde ernstig gevaar zal gaan lopen.

Maar dan dringt er ook nog een vreemde macht het Sol-stelsel binnen; deze stuurt daar de eilanden van illusies naartoe.


Oorspronkelijke titel: Die Hantel des Somers

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: J Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn