Arresum – 1217 NGT (4804 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1700 - 1749


25e cyclus:

DE AYINDI


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1715 • 0417    HET ENTERCOMMANDO


Hoofdpersonen: Mila en Nadja Vandemar, Gucky, Icho Tolot, Cryzz, Rogier Bompard.


Na de laatste gebeurtenissen weten de Terranen, dat het universum uit twee delen bestaat die volstrekt van elkaar zijn gescheiden en toch bij elkaar horen. De structuur van het universum kan worden vergeleken met die van een meerdimensionale Möbius-band. 'Onze' kant, de pluskant, wordt het parresum genoemd, de 'andere' kant het arresum.

De bemanning van de ODIN was het eerste slachtoffer van de noodlottige invloed van het arresum: alle mensen kwamen om, alleen de dragers van een cellenactiveerder bleven in leven. De galaxers raakten bovendien verwikkeld in het al miljoenen jaren durende conflict tussen de Ayindi's en de geheimzinnige Abruse.

In diezelfde tijd materialiseren vreemde objecten boven Mars. Waar ze landen, ontstaan kristalvlakten met een dodelijke invloed; mensen sterven. Begin 1217 NGT spitst de situatie zich toe - de Rode Planeet ontwikkelt zich tot een kristalplaneet waarop ieder leven onmogelijk wordt.

De galaxers op de BASIS weten daar nog niets van. De dragers van een cellenactiveerder krijgen van de Ayindi's speciale roggenschepen om daarmee de Abruse te kunnen aanvallen. Op zoek naar de verdwenen cyberkloon Voltago, vallen de onsterfelijken de dodelijke zone binnen en doen nieuwe kennis op. Tijdens de inval wordt één van de geheimzinnige kristalschepen beschoten - en dan slaat het uur voor het entercommando ...


De Perry Rhodan-aflevering van de volgende week speelt zich af in de vertrouwde Melkweg. Daar is de dreiging van de gekristalliseerde planeet Mars voortdurend toegenomen; men kan al voorspellen op welk moment de aarde ernstig gevaar zal gaan lopen.

Maar dan wordt de mensheid met nieuwe problemen geconfronteerd - deze schijnen samen te hangen met bezoekers uit de melkwegstelsels van de super-intelligentie ESTARTU.


Oorspronkelijke titel: Das Enterkommando

Auteur: Peter Terrid

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Bakuk