< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1700 - 1749

25e cyclus DE AYINDI

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1714 • 0416    DE BEAUSOLEILS


Na de jongste gebeurtenissen weten de Terranen, dat het universum uit twee delen bestaat, die voor altijd Van elkaar zijn gescheiden - en toch bij elkaar horen. Als aanschouwelijk bewijs daarvan dient een multi-dimensionale Möbius-band. 'Onze' kant, de pluskant, wordt het parresum genoemd, de 'andere' kant het arresum.

De rampzalige invloed van het arresum hebben als eersten de mensen van de ODIN ondervonden: met uitzondering van de activeerder-dragers stierven alle bemanningsleden. De galaxers raakten bij het miljoenen jaren durende conflict tussen de Ayindi's en een mysterieuze Abruse betrokken.

Parallel daaraan materialiseren zeldzame objecten boven Mars in het Sol-stelsel. Waar ze landen, vormen zich kristalgebieden met dodelijke werking; mensen sterven er. Aan het begin van het jaar 1217 NGT intensiveert de situatie zich - de Rode Planeet Verandert in een kristalwereld, waarin iedere vorm van leven onmogelijk wordt. Daarvan kunnen de galaxers niets afweten. De dragers van een cellenactiveerder kregen van de Ayindi's roggenschepen, om daarmee in de aanval tegen de Abruse te kunnen gaan. Op hun zoektocht naar de verdwenen cyberkloon Voltago treffen de onsterfelijken hem aan in de zone van de dood en krijgen zo nieuwe informatie. Voor een nieuwe aanval hebben ze echter de hulp nodig van speciale commando's - in dit geval de beausoleils ...


Er is een kristalschip beschoten, de bestorming van het object door galaxers kan ieder moment een feit zijn. De beausoleils onder leiding van Joseph Broussard jr. kunnen nu laten zien wat ze waard zijn.


Oorspronkelijke titel: Die beausoleils

Auteur: Ernst Vlcek

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Irene HeinickeOndertitel: ze melden zich vrijwillig – het doodscommando van de Cajuns.


Locatie en tijdsruimte: het arresum – 1217 NGT (4804 na Chr.)


Hoofdpersonen: Joseph Broussard jr. - De aanvoerder van de 'beausoleils' houdt van bier en avontuur. Michael Doucet en Dewey Balfa - zij doen Broussard's levensstijl na. Koraus - Een insectenwezen vertelt de geschiedenis van de Krilaner. Moira - De soldate doet een moreel appèl. Perry Rhodan - De Terraan op jacht naar een kristalschip.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende