Grote leemte – 1217 NGT (4804 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1700 - 1749


25e cyclus:

DE AYINDI


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1712 • 0414    VOLTAGO'S VLUCHT


Hoofdpersonen: Voltago, Moira, Daron Boone, Perry Rhodan, Algaan.


Sinds kort weten de Terranen het: het universum bestaat Uit twee kanten, die blijvend van elkaar zijn gescheiden - maar toch ook weer bij elkaar horen. De soldate Moira maakte de vergelijking met de Möbius-band om dat duidelijk te maken. 'Onze' kant wordt het parresum genoemd, de 'andere' kant arresum. Waar aan 'onze' kant, die door Perry Rhodan als de pluskant wordt gedefinieerd, grote interstellaire leemtes liggen, vindt men aan de andere kant grote melkwegstelsels - en omgekeerd. Beide kanten zijn bovendien tegenover elkaar met negatieve strangeness 'geladen'.

Met dat onheilspellende effect in het arresum worden eerst de mensen van de ODIN geconfronteerd, die op de kristalplaneet Thyssan waren gestrand. Met uitzondering van de dragers van een cellenactiveerder stierven op die planeet alle bemanningsleden.

Ondertussen worden de galaxers, die met de BASIS aan de tweede expeditie naar de grote leemte deelnemen, geconfronteerd met een al miljoen jaren durende strijd tussen de Ayindi's en een mysterieuze macht, die de Abruse wordt genoemd. In een grote ruimteslag moest de BASIS uiteindelijk ook partij kiezen en raakte aan de kant van de Ayindi's betrokken bij het conflict.

Tegelijkertijd verandert de situatie in het Sol-stelsel: boven de planeet Mars materialiseren eigenaardige objecten. Waar ze landen, ontstaan kristalvelden met een dodelijk effect. Er sterven mensen. Dan verschijnt Timmersson Gender, een man, die al ruim duizend jaar dood zou moeten zijn. In het begin van het jaar 1217 bereikt de situatie een hoogtepunt - Mars verandert in een kristalwereld, waarop menselijk leven onmogelijk wordt.
Daarvan hebben de mensen aan boord van de BASIS geen weet. ze hebben op Achttien, de monochroom-wereld, de cyberkloon Voltago geborgen en beginnen hem te onderzoeken. Maar de kloon wil niet aan het onderzoek meewerken en dat is het begin van

Voltago's vlucht ...


De dragers van een cellenactiveerder krijgen van de Ayindi's speciale roggenschepen waarmee ze weerstand kunnen bieden aan de Abruse. Op zoek naar de cyberkloon Voltago, dringen de galaxers door in de dodelijke zone.

De eerste missie van de galaxers met de roggenschepen verliep redelijk succesvol. Alleen het verlies van de CADRION doet Perry Rhodan en zijn vrienden pijn.


Oorspronkelijke titel: Voltago’s Flucht

Auteur: Horst Hoffmann

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn