< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1700 - 1749

25e cyclus DE AYINDI

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1712 • 0414    VOLTAGO'S VLUCHT


Sinds kort weten de Terranen het: het universum bestaat Uit twee kanten, die blijvend van elkaar zijn gescheiden - maar toch ook weer bij elkaar horen. De soldate Moira maakte de vergelijking met de Möbius-band om dat duidelijk te maken. 'Onze' kant wordt het parresum genoemd, de 'andere' kant arresum. Waar aan 'onze' kant, die door Perry Rhodan als de pluskant wordt gedefinieerd, grote interstellaire leemtes liggen, vindt men aan de andere kant grote melkwegstelsels - en omgekeerd. Beide kanten zijn bovendien tegenover elkaar met negatieve strangeness 'geladen'.

Met dat onheilspellende effect in het arresum worden eerst de mensen van de ODIN geconfronteerd, die op de kristalplaneet Thyssan waren gestrand. Met uitzondering van de dragers van een cellenactiveerder stierven op die planeet alle bemanningsleden.

Ondertussen worden de galaxers, die met de BASIS aan de tweede expeditie naar de grote leemte deelnemen, geconfronteerd met een al miljoen jaren durende strijd tussen de Ayindi's en een mysterieuze macht, die de Abruse wordt genoemd. In een grote ruimteslag moest de BASIS uiteindelijk ook partij kiezen en raakte aan de kant van de Ayindi's betrokken bij het conflict.

Tegelijkertijd verandert de situatie in het Sol-stelsel: boven de planeet Mars materialiseren eigenaardige objecten. Waar ze landen, ontstaan kristalvelden met een dodelijk effect. Er sterven mensen. Dan verschijnt Timmersson Gender, een man, die al ruim duizend jaar dood zou moeten zijn. In het begin van het jaar 1217 bereikt de situatie een hoogtepunt - Mars verandert in een kristalwereld, waarop menselijk leven onmogelijk wordt.

Daarvan hebben de mensen aan boord van de BASIS geen weet. Ze hebben op Achttien, de monochroom-wereld, de cyberkloon Voltago geborgen en beginnen hem te onderzoeken. Maar de kloon wil niet aan het onderzoek meewerken en dat is het begin van Voltago's vlucht ...


De dragers van een cellenactiveerder krijgen van de Ayindi's speciale roggenschepen waarmee ze weerstand kunnen bieden aan de Abruse. Op zoek naar de cyberkloon Voltago, dringen de galaxers door in de dodelijke zone.

De eerste missie van de galaxers met de roggenschepen verliep redelijk succesvol. Alleen het verlies van de CADRION doet Perry Rhodan en zijn vrienden pijn.


Oorspronkelijke titel: Voltagos Flucht

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: terugkeer in het parresum – Perry Rhodan ontvangt drie roggenschepen.


Locatie en tijdsruimte: de grote leemte – 1217 NGT (4804 na Chr.)


Hoofdpersonen: Voltago - De cyberkloon ontwaakt. Moira - De soldate nodigt de onsterfelijken uit op haar nieuwe rogruimteschip. Daron Boone - Commandant van een BASIS-kruiser. Perry Rhodan - De Terraan als commandant van een Ayindi-schip. Algaan - De coördinatrice werkt op de zenuwen als holo-projectie.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende