Sol-stelsel – 1217 NGT (4804 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1700 - 1749


25e cyclus:

DE AYINDI


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1711 • 0413    KRISTALPLANEET MARS


Hoofdpersonen: Geo Sheremdoc, Boris Siankow, Lafalle, Alan Patuschka, Ikarus.


Na de laatste gebeurtenissen weten de Terranen dat het universum uit twee delen bestaat die volstrekt van elkaar zijn gescheiden maar toch bij elkaar horen. Om de structuur van het universum aanschouwelijk te maken gebruikte de soldate Moira het model van een meerdimensionale Möbius-band.

'Onze' kant, de pluskant, wordt parresum genoemd, de 'andere' kant arresum. Waar aan onze kant lege kosmische ruimtes bestaan, treft men aan de andere kant juist grote concentraties van melkwegstelsel aan - en andersom. De noodlottige invloed van het arresum werd voor het eerst duidelijk toen de ODIN op de kristalplaneet Thyssan was gestrand. De complete bemanning kwam om, alleen de activeerderdragers bleven in leven. De galaxers werden bovendien getuige van het al miljoenen jaren durende conflict tussen de Ayindi's en een geheimzinnige macht, die Abruse wordt genoemd. In een gigantische ruimteslag kon de BASIS op het laatste moment ingrijpen ten gunste van de Ayindi's.

De bewoners van de Melkweg weten tot nu toe weinig van dit alles. Geheimzinnige voorwerpen materialiseren in de ruimte boven Mars. Waar ze landen, ontstaan kristallijnen terreinen met een dodelijke invloed; mensen sterven. Timmersson Gender duikt op, een man die al ruim duizend jaar dood had moeten zijn. En op Mars vinden de Terranen een twee miljoen jaar oud spoor dat naar de Wolken van Magelhaan wijst. Op 30 januari 1217 spitst de situatie zich toe - de Rode Planeet dreigt zich te ontwikkelen tot kristalplaneet Mars ...


In de volgende aflevering van Perry Rhodan verandert de plaats van handeling: Horst Hoffmann belicht de situatie van de Terranen en hun bondgenoten bij de grote leemte en in het arresum.

De dragers van een cellenactiveerder krijgen van de Ayindi's roggenschepen ter beschikking, en de cyberkloon Voltago ontwikkelt blijkbaar eigen plannen.


Oorspronkelijke titel: Kristallplanet Mars

Auteur: Peter Griese

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Bakuk