< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1700 - 1749

25e cyclus DE AYINDI

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1711 • 0413    KRISTALPLANEET MARS


Na de laatste gebeurtenissen weten de Terranen dat het universum uit twee delen bestaat die volstrekt van elkaar zijn gescheiden maar toch bij elkaar horen. Om de structuur van het universum aanschouwelijk te maken gebruikte de soldate Moira het model van een meerdimensionale Möbius-band.

'Onze' kant, de pluskant, wordt parresum genoemd, de 'andere' kant arresum. Waar aan onze kant lege kosmische ruimtes bestaan, treft men aan de andere kant juist grote concentraties van melkwegstelsel aan - en andersom. De noodlottige invloed van het arresum werd voor het eerst duidelijk toen de ODIN op de kristalplaneet Thyssan was gestrand. De complete bemanning kwam om, alleen de activeerderdragers bleven in leven. De galaxers werden bovendien getuige van het al miljoenen jaren durende conflict tussen de Ayindi's en een geheimzinnige macht, die Abruse wordt genoemd. In een gigantische ruimteslag kon de BASIS op het laatste moment ingrijpen ten gunste van de Ayindi's.

De bewoners van de Melkweg weten tot nu toe weinig van dit alles. Geheimzinnige voorwerpen materialiseren in de ruimte boven Mars. Waar ze landen, ontstaan kristallijnen terreinen met een dodelijke invloed; mensen sterven. Timmersson Gender duikt op, een man die al ruim duizend jaar dood had moeten zijn. En op Mars vinden de Terranen een twee miljoen jaar oud spoor dat naar de Wolken van Magelhaan wijst. Op 30 januari 1217 spitst de situatie zich toe - de rode planeet dreigt zich te ontwikkelen tot kristalplaneet Mars ...


In de volgende aflevering van Perry Rhodan verandert de plaats van handeling: Horst Hoffmann belicht de situatie van de Terranen en hun bondgenoten bij de grote leemte en in het arresum.

De dragers van een cellenactiveerder krijgen van de Ayindi's roggenschepen ter beschikking, en de cyberkloon Voltago ontwikkelt blijkbaar eigen plannen.


Oorspronkelijke titel: Kristallplanet Mars

Auteur: Peter Griese

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Plantekening (Duits exclusief): LVT-schip IRA ROGABERG door Oliver Johanndrees

Nederlandse vertaling: H. BakukOndertitel: de zoektocht naar het ridderruimteschip – op een wereld in ondergang.


Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel – 1217 NGT (4804 na Chr.)


Hoofdpersonen: De LVT-commissaris voert een vertwijfelde strijd. Boris Siankow - De nexalist is aan het einde van zijn latijn. Lafalle - Een vreemde Hanze-specialist. Alan Patuschka - Een ruimteveteraan ziet het einde naderen. Ikarus - NATHAN's mobiele verbindingsunit.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende