< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1700 - 1749

25e cyclus DE AYINDI

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1709 • 0411    DE BEWAKER VAN ROODZAND


Na de transfer van de donkere planeet Charon weten de Terranen het: het universum heeft twee zijden die van eikaar zijn gescheiden en toch bij eikaar horen. Moira gebruikte het beeld van een Möbius-band om de structuur van het universum te verduidelijken.

'Onze' kant, de pluskant, wordt parresum genoemd, de 'andere' kant arresum. Waar aan onze kant een kosmische leegte bestaat, zijn aan de andere kant grote conglomeraties van melkwegstelsels te vinden - en andersom. Verder is het zo, dat beide zijden zijn 'geladen' met een negatieve strangeness met betrekking tot de andere kant.

De bemanningsleden van de ODIN die op de kristalplaneet Thyssan waren geland, waren de eersten die op een verschrikkelijke manier kennis maakten met de gevaarlijke invloed van het arresum: met uitzondering van de dragers van een cellenactiveerder, stierven ze allemaal.

Intussen werden de galaxers die aan boord van de BASIS deelnamen aan de tweede expeditie naar de grote leemte, getuigen van het al miljoenen jaren durende conflict tussen de Ayindi's en een geheimzinnige macht die Abruse wordt genoemd. In een grote ruimteslag moest de BASIS zelfs ingrijpen tegen de Abruse.

Van dit alles hebben de mensen en de andere bewoners van de Melkweg geen weet. Hun aandacht gaat vooral uit naar geheimzinnige objecten die in een orbit van Mars materialiseren. Op de plaatsen waar ze landen, vormen zich kristallen gebieden met een dodelijke werking; mensen sterven. Dan is er nog iets vreemds: Timmersson Gender, een man die al langer dan duizend jaar dood moest zijn, duikt plotseling op. Een deel van het geheim wordt onthuld door de bewaker van Roodzand ...


Het dodelijke gevaar voor Mars is bezworen. Dat kostte wel de dood van Timmersson Gender en bovendien kan het gevaar terugkeren. De Terranen besluiten één van de gevonden sporen naar de Magelhaanse Wolken te volgen.


Oorspronkelijke titel: Der Wächter von Rotsand

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: sinds twee miljoen jaar – de erfenis van een ridder.


Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel – 1217 NGT (4804 na Chr.)


Hoofdpersonen: Permanoch van Tanxbeech - Een ridder van de diepte op zijn laatste missie. Rhoubil - Een Orbiter uit het volk van de Gentlever. Boris Siankow - De geheime zaak Gender houdt de nexialist meer bezig als gepland. Geo Sheremdoc - De LVT-commissaris vreest voor het ergste. Timmersson Gender - Een mysterieuze Terraan.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende