< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1700 - 1749

25e cyclus DE AYINDI

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1708 • 0410    GEHEIM DOSSIER GENDER


Na de transfer van de donkere planeet Charon weten de Terranen het definitief: het universum bestaat zogenaamd uit twee kanten die blijvend van elkaar zijn gescheiden maar toch ook weer bij elkaar horen. De soldate Moira maakte de vergelijking met de Möbius-band om dat duidelijk te maken.

'Onze' kant wordt het parresum genoemd, de 'andere' kant arresum. Waar aan onze' kant, die door Perry Rhodan als de pluskant wordt gedefinieerd, grote interstellaire leemtes liggen, vindt men aan de andere kant grote melkwegstelsel - en omgekeerd. Beide kanten kenmerken zich bovendien, dat ze tegenover elkaar met negatieve strangeness zijn 'geladen'.

Met dat onheilspellende effect in het arresum worden eerst de mensen van de ODIN geconfronteerd, die op de kristalplaneet Thyssan waren gestrand. Met uitzondering van de dragers van een cellenactiveerder, stierven daar alle bemanningsleden.

Ondertussen worden de galaxers, die met de BASIS aan de tweede expeditie naar de grote leemte deelnemen, geconfronteerd met een al miljoen jaren durende strijd tussen de Ayindi's en een mysterieuze macht, die de Abruse wordt genoemd. In een grote ruimteslag moest de BASIS uiteindelijk ook partij kiezen en raakte aan de kant van de Ayindi's betrokken bij het conflict.

Dat is echter iets, waarvan de mensen thuis in de Melkweg niets kunnen vermoeden. Maar ook in het Sol-stelsel komt het tot nieuwe verwikkelingen, die niemand kon verwachten. Een daarvan is het geheim dossier Gender ...


Abrupt wordt het Sol stelsel het toneel van een onverwachte gebeurtenis. Wat tot op dat moment slechts enkelen vermoedden, wordt ineens zekerheid: ook de thuiswereld van de mensheid raakt betrokken bij het al meer dan twee miljoen jaar durende conflict. Geheimzinnige voorwerpen materialiseren in de ruimte boven Mars. Waar ze landen, ontstaan kristallijnen terreinen met een dodelijke invloed; mensen sterven ...


Oorspronkelijke titel: Geheimsache Gender

Auteur: Robert Feldhoff

Omslag: © Johnny Bruck

Illustraties intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck (2x)

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: een dode leeft – hij is de bezoeker uit het nergens.


Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel – 1216-1217 NGT (4803-4804 na Chr.)


Hoofdpersonen: Duabe agh Intells - Bij zijn feest duikt merkwaardig bezoek op. Koka Szari Misonan - De eerste Terraanse benoemt een LVT-commissaris. Timmersson Gender - Een merkwaardige vreemdeling. Boris Siankow - De nexialist is beledigd. Geo Sheremdoc - Hij geldt als onsympathiek maar is uiterst effectief.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende