Ruulem, arresum – 1217 NGT (4804 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1700 - 1749


25e cyclus:

DE AYINDI


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1706 • 0408    KIBB


Hoofdpersonen: Moira, Kibb, Perry Rhodan, Atlan, Algaan.


Na de transfer van de donkere planeet Charon weten de Terranen het definitief: het universum bestaat zogenaamd uit twee kanten, die blijvend van elkaar zijn gescheiden - maar toch ook weer bij elkaar horen. De soldate Moira maakte de vergelijking met de Möbius-band om dat duidelijk te maken.

'Onze' kant wordt het parresum genoemd, de 'andere' kant arresum. Waar aan 'onze' kant, die door Perry Rhodan als de pluskant wordt gedefinieerd, grote interstellaire leemtes liggen, vindt men aan de andere kant grote melkwegstelsels - en omgekeerd. Beide kanten kenmerken zich bovendien, dat ze tegenover elkaar met negatieve strangeness zijn 'geladen'.

In het arresum woedt sinds mensenheugenis een verschrikkelijke oorlog: het volk van Moira, de Ayindi's, vecht vertwijfeld tegen de aanvallen van de Abruse, een voor de Terranen nog volkomen onbegrijpelijke macht.

De vreemde ruimte verbergt echter nog veel meer angstaanjagende gevaren, wat op een zeer dramatische manier werd bevestigd: de volledige bemanning van de ODIN, die op de kristalwereld Thyssan was gestrand, stierf binnen een periode van vijftig dagen, Alleen de dragers van een cellenactiveerder overleefden de ramp.

Maar voor Perry Rhodan dit probleem kan aanpakken, onthult Moira één van haar geheimen. Ze praat over KIBB ...


Zonder het echt zelf te willen, raken de Terranen betrokken bij het conflict tussen de Ayindi's en de Abruse. Ze schijnen geen andere keuze te hebben dan partij te kiezen. Dat blijkt als de Abruse een beslissende slag wil slaan.


Oorspronkelijke titel: Kibb

Auteur: Ernst Vlcek

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn