< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1700 - 1749

25e cyclus DE AYINDI

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1706 • 0408    KIBB


Na de transfer van de donkere planeet Charon weten de Terranen het definitief: het universum bestaat zogenaamd uit twee kanten, die blijvend van elkaar zijn gescheiden - maar toch ook weer bij elkaar horen. De soldate Moira maakte de vergelijking met de Möbius-band om dat duidelijk te maken.

'Onze' kant wordt het parresum genoemd, de 'andere' kant arresum. Waar aan 'onze' kant, die door Perry Rhodan als de pluskant wordt gedefinieerd, grote interstellaire leemtes liggen, vindt men aan de andere kant grote melkwegstelsels - en omgekeerd. Beide kanten kenmerken zich bovendien, dat ze tegenover elkaar met negatieve strangeness zijn 'geladen'.

In het arresum woedt sinds mensenheugenis een verschrikkelijke oorlog: het volk van Moira, de Ayindi's, vecht vertwijfeld tegen de aanvallen van de Abruse, een voor de Terranen nog volkomen onbegrijpelijke macht.

De vreemde ruimte verbergt echter nog veel meer angstaanjagende gevaren, wat op een zeer dramatische manier werd bevestigd: de volledige bemanning van de ODIN, die op de kristalwereld Thyssan was gestrand, stierf binnen een periode van vijftig dagen. Alleen de dragers van een cellenactiveerder overleefden de ramp.

Maar voor Perry Rhodan dit probleem kan aanpakken, onthult Moira één van haar geheimen. Ze praat over Kibb ...


Zonder het echt zelf te willen, raken de Terranen betrokken bij het conflict tussen de Ayindi's en de Abruse. Ze schijnen geen andere keuze te hebben dan partij te kiezen. Dat blijkt als de Abruse een beslissende slag wil slaan.


Oorspronkelijke titel: Kibb

Auteur: Ernst Vlcek

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: Perry Rhodan en Atlan worden getest – Moira onthult een geheim.


Locatie en tijdsruimte: Ruulem, het arresum – 1217 NGT (4804 na Chr.)


Hoofdpersonen: Moira - Een Ayindi, die door haar volk niet wordt geaccepteerd. Kibb - Een geheimzinnigs wezen vertelt. Perry Rhodan - De Terraan stelt voorwaarden. Atlan - De oude Arkonide gaat weer een keer stug door. Algaan - Een wantrouwige coördinatrice.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende