Thyssan-System, arresum – 1216 NGT (4803 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1700 - 1749


25e cyclus:

DE AYINDI


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1705 • 0407    OP DE WERELD VAN DE KRISTALLEN


Hoofdpersonen: Mertus Wenig, Magkue, Gucky, Reginald Bull, Michael Rhodan, Boro Shufman, Tonja Cinistrella, Louis Densson.


Wat tot dan toe geen mens had kunnen vermoeden werd door de transfer van de donkere planeet Charon een bekend feit: het universum heeft twee zijden die blijvend van elkaar zijn gescheiden en die toch bij elkaar horen. Om de structuur van het universum te verduidelijken gebruikte de soldate Moira het beeld van een Möbius-band. Perry Rhodan en zijn vrienden aan boord van de STYX Atlan, Alaska Saedelaere, Mila en Nadja Vandemar, en ook het Terraanse ruimteschip ODIN met haar bemanning, zijn met de hulp van Moira in een volstrekt vreemde kosmos verplaatst: in het zogenaamde arresum, de 'andere' kant van het universum.

Waar voorheen de duisternis van de grote leemte heerste, is nu een gigantische, stralende sterrenzee te zien. Waar aan 'onze' kant een lege ruimte is, zijn aan de andere kant grote conglomeraties galaxies te vinden en andersom. De twee zijden onderscheiden zich bovendien van elkaar dat ze ten opzichte van de andere zijde een negatieve strangeness hebben.

Blijkbaar heeft Perry Rhodan daarmee de sleutel van het grote kosmische geheim in handen. Maar voor hij zich daarop kan concentreren moeten hij en zijn vrienden in het arresum vechten voor hun leven. Dat geldt vooral voor de mensen op de ODIN, die een noodlanding moeten maken op de planeet Thyssan. De overlevenden proberen het zolang mogelijk vol te houden op de planeet van de kristallen ...


De ODIN en zijn bemanning zijn op een trieste manier aan hun einde gekomen. Behalve de dragers van een cellenactiveerder: Reginald Bull, Michael Rhodan en Gucky, zijn alle galaxers gestorven.

Perry Rhodan moet reageren maar voor het zover is, ontsluiert Moira één van haar geheimen.


Oorspronkelijke titel: Auf der Welt der Kristalle

Auteur: Peter Terrid

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown