< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1700 - 1749

25e cyclus DE AYINDI

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1705 • 0407    OP DE WERELD VAN DE KRISTALLEN


Wat tot dan toe geen mens had kunnen vermoeden werd door de transfer van de donkere planeet Charon een bekend feit: het universum heeft twee zijden die blijvend van elkaar zijn gescheiden en die toch bij elkaar horen. Om de structuur van het universum te verduidelijken gebruikte de soldate Moira het beeld van een Möbius-band. Perry Rhodan en zijn vrienden aan boord van de STYX Atlan, Alaska Saedelaere, Mila en Nadja Vandemar, en ook het Terraanse ruimteschip ODIN met haar bemanning, zijn met de hulp van Moira in een volstrekt vreemde kosmos verplaatst: in het zogenaamde arresum, de 'andere' kant van het universum.

Waar voorheen de duisternis van de grote leemte heerste, is nu een gigantische, stralende sterrenzee te zien. Waar aan 'onze' kant een lege ruimte is, zijn aan de andere kant grote conglomeraties galaxies te vinden en andersom. De twee zijden onderscheiden zich bovendien van elkaar dat ze ten opzichte van de andere zijde een negatieve strangeness hebben.

Blijkbaar heeft Perry Rhodan daarmee de sleutel van het grote kosmische geheim in handen. Maar voor hij zich daarop kan concentreren moeten hij en zijn vrienden in het arresum vechten voor hun leven. Dat geldt vooral voor de mensen op de ODIN, die een noodlanding moeten maken op de planeet Thyssan. De overlevenden proberen het zolang mogelijk vol te houden op de wereld van de kristallen ...


De ODIN en zijn bemanning zijn op een trieste manier aan hun einde gekomen. Behalve de dragers van een cellenactiveerder: Reginald Bull, Michael Rhodan en Gucky, zijn alle galaxers gestorven. Perry Rhodan moet reageren maar voor het zover is, ontsluiert Moira één van haar geheimen.


Oorspronkelijke titel: Auf der Welt der Kristalle

Auteur: Peter Terrid

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: gestrand op Thyssan – de mensen van de ODIN vechten voor hun leven.


Locatie en tijdsruimte: Thyssan-stelsel, het arresum – 1216 NGT (4803 na Chr.)


Hoofdpersonen: Mertus Wenig - Commandant van een verwoest ruimteschip. Magkue - De galactische medicus doet de ontdekking van zijn leven. Gucky - De muisbever op het spoor van de Scelettics. Reginald Bull en Roi Danton - Twee cellenactiveerderdragers met klachten. Boro Shufman, Tonya Cinistrella en Louis Densson - Bemanningsleden van de ODIN.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende