< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1700 - 1749

25e cyclus DE AYINDI

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1704 • 0406    TUSSEN TWEE FRONTEN


Wat tot nu toe geen mens kon vermoeden, werd door de transfer van de donkere planeet Charon een feit het universum bestaat schijnbaar uit twee kanten, die op een vaste basis van elkaar zijn gescheiden - maar toch ook weer bij elkaar horen. De soldate Moira maakte de vergelijking met de Möbius-band om dat duidelijk te maken.

Perry Rhodan en zijn begeleiders aan boord van de STYX - Atlan, Alaska Saedelaere, Mila en Nadja Vandemar - zijn met de hulp van Moira in de volkomen vreemde kosmos beland.

Waar voorheen alleen de duisternis van de grote leemte gaapte, bevindt zich nu een gigantische sterrenzee. Waar aan 'onze' kant kosmische leemtes domineren, liggen aan de 'andere' kant grote melkwegstelsels en sterrenhopen - en andersom. Beide kanten worden bovendien gekenmerkt door het feit, dat ze wederzijds met negatieve strangeness zijn 'geladen'.

Perry Rhodan schijnt daarmee de sleutel tot het grote kosmische geheim in handen te hebben. Maar eerst moeten de Terranen in het arresum vechten om te kunnen overleven in deze vreemde omgeving. Dat geldt ook voor de galaxers aan boord van de BASIS, die boven de planeet Noman bij de rand van de grote leemte tussen twee elkaar vijandig gezinde vloten zijn ingesloten. De BASIS hangt tussen twee fronten ...


Perry Rhodan en zijn groep zijn terug. Maar hoe staat het met de mensen aan boord van de ODIN? Terwijl de ATLANTIS aan de vertwijfelde reddingspoging begint, vechten Reginald Bull, Michael Rhodan, Gucky en de andere overlevenden van de noodlanding op Thyssan voor hun leven.


Oorspronkelijke titel: Zwischen den Fronten

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: ruimteslag om Noman – de BASIS in gevecht tegen twee tegenstanders.


Locatie en tijdsruimte: Daffish-stelsel, Aariam-stelsel – 1216 NGT (4803 na Chr.


Hoofdpersonen: Hamiller - De syntron-commandant van de BASIS. Leon Zoldan - hyperfysicus en foutspeurder aan boord van het dragerruimteschip. Homer G. Adams - Het financiële genie als expeditieleider. Nina Trak - Een geheimzinnig persoon aan boord van de BASIS. Perry Rhodan - De Terraan keert terug.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende