Arresum – 1216 NGT (4803 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1700 - 1749


25e cyclus:

DE AYINDI


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1703 • 0405    DODELIJK GEBIED VAN DE ABRUSE


Hoofdpersonen: Mertus Wenig, Boro Shufman, Tonja Cinistrella, Louis Densson, Philip.


Wat tot nu toe geen mens had vermoed, werd door de verplaatsing van de Donkere planeet Charon een feit het universum bestaat uit twee helften die volstrekt van elkaar zijn gescheiden maar toch bij elkaar horen. Om de structuur van het universum aanschouwelijk te maken gebruikte de soldate Moira het model van de Möbius-band.

Perry Rhodan en zijn kameraden aan boord van de STYX - Atlan, Alaska Saedelaere, Mila en Nadja Vandemar - zijn met de hulp van Moira verplaatst naar deze volkomen onbekende kosmos: naar het zogenaamde arresum, de 'andere kant' van het universum.

Waar vroeger de totale duisternis van de grote leemte heerste, straalt nu een gigantische sterrenzee. Waar aan 'onze' kant lege kosmische ruimtes bestaan, treft men aan de andere kant juist grote concentraties van galaxies aan - en andersom. De twee kanten onderscheiden zich bovendien doordat ze ten opzichte van elkaar met negatieve strangeness zijn 'geladen'.

Perry Rhodan lijkt daarmee de sleutel in handen te hebben van het grote kosmische geheim. Maar voorlopig hebben de Terranen al hun energie nodig om in het arresum te overleven. Dat geldt in het bijzonder voor de mensen aan boord van de ODIN, waar onbarmhartig op gejaagd wordt. Op een gegeven moment is er voor de ODIN geen andere mogelijkheid meer dan de vlucht in het dodelijk gebied van de ABRUSE ...


Perry Rhodan en zijn metgezellen verkeren aan boord van de STYX in betrekkelijke veiligheid, terwijl de ODIN een noodlanding moest maken op Thyssan. Ondertussen spitst de situatie voor de BASIS zich toe.


Oorspronkelijke titel: Todesbezirk der Abruse

Auteur: Peter Terrid

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Bakuk