< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1700 - 1749

25e cyclus DE AYINDI

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1703 • 0405    DODELIJK GEBIED VAN DE ABRUSE


Wat tot nu toe geen mens had vermoed, werd door de verplaatsing van de Donkere planeet Charon een feit het universum bestaat uit twee helften die volstrekt van elkaar zijn gescheiden maar toch bij elkaar horen. Om de structuur van het universum aanschouwelijk te maken gebruikte de soldate Moira het model van de Möbius-band.

Perry Rhodan en zijn kameraden aan boord van de STYX - Atlan, Alaska Saedelaere, Mila en Nadja Vandemar - zijn met de hulp van Moira verplaatst naar deze volkomen onbekende kosmos: naar het zogenaamde arresum, de 'andere kant' van het universum.

Waar vroeger de totale duisternis van de grote leemte heerste, straalt nu een gigantische sterrenzee. Waar aan 'onze' kant lege kosmische ruimtes bestaan, treft men aan de andere kant juist grote concentraties van galaxies aan - en andersom. De twee kanten onderscheiden zich bovendien doordat ze ten opzichte van elkaar met negatieve strangeness zijn 'geladen'.

Perry Rhodan lijkt daarmee de sleutel in handen te hebben van het grote kosmische geheim. Maar voorlopig hebben de Terranen al hun energie nodig om in het arresum te overleven. Dat geldt in het bijzonder voor de mensen aan boord van de ODIN, waar onbarmhartig op gejaagd wordt. Op een gegeven moment is er voor de ODIN geen andere mogelijkheid meer dan de vlucht in het dodelijk gebied van de Abruse ...


Perry Rhodan en zijn metgezellen verkeren aan boord van de STYX in betrekkelijke veiligheid, terwijl de ODIN een noodlanding moest maken op Thyssan. Ondertussen spitst de situatie voor de BASIS zich toe.


Oorspronkelijke titel: Todesbezirk der Abruse

Auteur: Peter Terrid

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Plantekening (Duits exclusief): volken van de grote leemte: inktvisruimteschip van de Raunach door Oliver Johanndrees

Nederlandse vertaling: H. BakukOndertitel: ze worden genadeloos opgejaagd – hen blijft alleen nog een vluchtweg.


Locatie en tijdsruimte: het arresum – 1216 NGT (4803 na Chr.)


Hoofdpersonen: Mertus Wenig - De commandant van de ODIN zet alles op het spel. Boro Shufman - specialist voor hyperpeiling en kleingeestig. Tonya Cinistrella - De jongste aan boord van de ODIN. Louis Densson - Zijn grootste droom gaat helaas anders in vervulling. Philip - Een onsterfelijke Ennox in doodsangst.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende