< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1700 - 1749

25e cyclus DE AYINDI

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1702 • 0404    JACHT OP DE STYX


Perry Rhodan en zijn metgezellen aan boord van de STYX - Atlan, Alaska Saedelaere, Mila en Nadja Vandemar - zijn met de hulp van de mysterieuze soldate Moira in een volkomen vreemde kosmos beland in het zogenaamde arresum, de 'andere kant van het universum. Het voor de galaxers volkomen onverklaarbare proces zorgt ervoor, dat hun omgeving totaal is veranderd: waar voorheen alleen de duisternis van de grote leemte gaapte, straalt nu een gigantische sterrenzee.

Wat tot op dat moment geen enkele Terraan kon vermoeden, werd door de transfer van de donkere planeet Charon een feit: het universum bestaat uit twee quasi kanten, die - om het aanschouwelijk te maken - als een spiegel tegenover elkaar staan. Moira gebruikte ook een vergelijking met de Möbius-band om de structuur van het universum duidelijker te maken. Waar aan 'onze' kant van het universum een kosmische lege ruimte gaapt, kan men aan de andere kant grote opeenhopingen van melkwegstelsels vinden. Bovendien worden beide kanten gekenmerkt door het feit, dat ze tegenover elkaar 'geladen' zijn met negatieve strangeness. Perry Rhodan houdt hierdoor de sleutel tot het grote kosmische raadsel in de hand.

Hoewel alleen al deze fundamentele kosmische onthullingen de onsterfelijke Terraan met stomheid slaan, krijgen hij en zijn vrienden niet de kans, daar verder over na te denken. Het ruimteschip van Moira, de STYX en de ODIN, het enige galactische schip aan de 'minkant' van het universum, moeten vluchten.

De Ayindi's, leden van het volk, waaruit Moira afkomstig is, hebben een grootscheepse jacht op Moira en de Terranen ingezet. Dat betekent concreet: jacht op de STYX ...


Er wordt geen jacht meer gemaakt op de STYX en Moira, de Ayindi's konden het met elkaar eens worden. Maar wat is er met de ODIN, waarop eveneens genadeloos jacht werd gemaakt, gebeurd?


Oorspronkelijke titel: Jagd auf die STYX

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: alleen tegen het hele arresum – Moira vlucht in de chaos.


Locatie en tijdsruimte: het arresum – 1216 NGT (4803 na Chr.)


Hoofdpersonen: Moira - De soldate op de vlucht. Iaguul - Een stugge coördinatrice. Perry Rhodan - De Terraan wil antwoorden op zijn vragen. Atlan - De Arkonide zoekt de confrontatie.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende