Grote leemte – 1216 NGT (4803 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1700 - 1749


25e cyclus:

DE AYINDI


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1701 • 0403    DE AYINDI’S


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Moira, Atlan, Hamiller, Manuel, Vedat.


Dat de grote leemte, 225 miljoen lichtjaar van de Melkweg, een belangrijke rol speelt in het zogenaamde Grootste Kosmische Geheim, weten Perry Rhodan en zijn vrienden allang. Tijdens de eerste expeditie met de BASIS hebben ze daarvoor veel aanwijzingen gevonden.

Tegen het einde van het jaar 1216 Nieuwe Galactische Tijdrekening - wat overeenkomt met het 'oude' 4803 - volgen de gebeurtenissen elkaar zeer snel op. De BASIS is voor de tweede keer bij de grote Leemte; de taboe-wachters met wie de galaxers de eerste keer al grote moeilijkheden hadden, vallen de expeditie aan. Perry Rhodan neemt het risico van een vlucht naar voren: hij dringt binnen in de grote leemte, richting Charon. In de lege ruimte ontmoet hij de geheimzinnige soldate Moira, die van zichzelf zegt dat ze al twee miljoen jaar leeft.

Blijkbaar wil ze samen met de door de Terranen gemaakte kloswezens een twee miljoen jaar oud plan uitvoeren.Door een voor de Terranen onbegrijpelijke gebeurtenis aan boord van de STYX verandert hun omgeving plotseling totaal: waar eerst de zwartheid van de grote leemte te zien was geweest, was nu een gigantische stralende sterrenzee. En de galaxers die met de BASIS boven de Samplerplaneet Noman hangen, constateren dat een enorm ruimteschip boven de planeet materialiseert. Zo komen de galaxers in contact met een nieuw volk - de Ayindi's ...


Zo had Moira zich de terugkeer naar haar volk niet voorgesteld. Haar soortgenoten zijn niet blij, maar wantrouwig. Daar komen de mensen aan boord van de STYX achter, als de Ayindi's Moira aanvallen.


Oorspronkelijke titel: Die Ayindi

Auteur: Peter Griese

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown