< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1700 - 1749

25e cyclus DE AYINDI

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1701 • 0403    DE AYINDI’S


Dat de grote leemte, 225 miljoen lichtjaar van de Melkweg, een belangrijke rol speelt in het zogenaamde Grootste Kosmische Geheim, weten Perry Rhodan en zijn vrienden allang. Tijdens de eerste expeditie met de BASIS hebben ze daarvoor veel aanwijzingen gevonden.

Tegen het einde van het jaar 1216 nieuwe galactische tijdrekening - wat overeenkomt met het 'oude' 4803 - volgen de gebeurtenissen elkaar zeer snel op. De BASIS is voor de tweede keer bij de grote Leemte; de taboe-wachters met wie de galaxers de eerste keer al grote moeilijkheden hadden, vallen de expeditie aan. Perry Rhodan neemt het risico van een vlucht naar voren: hij dringt binnen in de grote leemte, richting Charon. In de lege ruimte ontmoet hij de geheimzinnige soldate Moira, die van zichzelf zegt dat ze al twee miljoen jaar leeft.

Blijkbaar wil ze samen met de door de Terranen gemaakte kloswezens een twee miljoen jaar oud plan uitvoeren. Door een voor de Terranen onbegrijpelijke gebeurtenis aan boord van de STYX verandert hun omgeving plotseling totaal: waar eerst de zwartheid van de grote leemte te zien was geweest, was nu een gigantische stralende sterrenzee. En de galaxers die met de BASIS boven de samplerplaneet Noman hangen, constateren dat een enorm ruimteschip boven de planeet materialiseert. Zo komen de galaxers in contact met een nieuw volk - de Ayindi's ...


Zo had Moira zich de terugkeer naar haar volk niet voorgesteld. Haar soortgenoten zijn niet blij, maar wantrouwig. Daar komen de mensen aan boord van de STYX achter, als de Ayindi's Moira aanvallen.


Oorspronkelijke titel: Die Ayindi

Auteur: Peter Griese

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: na de transfer naar Charon – het eerste contact met Moira's volk.


Locatie en tijdsruimte: de grote leemte – 1216 NGT (4803 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De onsterfelijke erkent het geheim de grote leemte. Moira - De soldate licht de sluier over het verleden een klein stukje op. Atlan - De Arkonide blijft zoals altijd wantrouwig. Hamiller - De syntron van de BASIS gaat op grootscheepse actie. Manuel en Vedat - Twee Terranen op de verkeerde weg.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende