< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1700 - 1749

25e cyclus DE AYINDI

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1700 • 0402 (2004, week 2)    MÖBIUS


Dat bij de grote leemte, op een afstand van ongeveer 225 miljoen lichtjaar van onze eigen Melkweg, naar verluidt het 'grote kosmische raadsel' te vinden is, weten Perry Rhodan en zijn vrienden al enige tijd. Bij hun eerste expeditie met de BASIS ontdekten de Terranen weliswaar veel aanwijzingen, maar ze konden het raadsel niet oplossen.

Tegen het eind van het jaar 1216 nieuwe galactische tijd - dat is gelijk aan het 'oude' jaar 4803 - komen de dingen echter in een ware stroomversnelling. Met de BASIS zijn Perry Rhodan en zijn getrouwen voor de tweede keer actief bij de grote leemte. De taboe bewakers, waarmee men jaren geleden ook al de nodige problemen had, schijnen dit keer korte metten te willen maken en vallen de expeditie aan.

Perry Rhodan besluit de grote leemte zelf binnen te dringen en vliegt rechtstreeks naar de donkere planeet Charon. In die leemte komt hij Moira, de soldate tegen, die beweert, al ruim twee miljoen jaar te leven. Ze speelt haar eigen spel - en samen met de door de Terranen geschapen kloswezens volgt ze een kennelijk twee miljoen jaar oud plan. Het sleutelwoord van dit plan en tot het 'grote kosmische raadsel' is stokoud. Het woord is simpel en luidt Möbius ...


De sterren verdwenen en maakten plaats voor absolute duisternis. Plotseling komen er hele melkwegstelsels vanuit het niets tevoorschijn. De verrassing had niet groter kunnen zijn voor de kleine groep rondom Perry Rhodan. Dan duiken er 3000 roggenschepen op en het wordt de Terranen duidelijk, dat ze betrokken raken in een stroomversnelling van gevaarlijke gebeurtenissen.


Opmerking (Duits exclusief): de illustrator Johnny Bruck heeft als eerbetoon het portret van de PR schrijver Kurt Mahr, pseudoniem voor Klaus Otto Mahn (* 8 maart 1934 - † 27 juni 1993) afgebeeld op deze cover.

Hij was in het dagelijks leven zeer technisch en voor de Perry Rhodan reeks ontwikkelde het concept voor de 'overbrenger', de anti-zwaartekracht schacht, het 'ui' model van het heelal, het anker van Porleyter en de Metagrav-aandrijving.

Kurt Mahr heeft 254 PR's geschreven tussen 5-1661.


Oorspronkelijke titel: Möbius

Auteur: Robert Feldhoff

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Poster intern (Duits exclusief): de Perry Rhodan auteurs © VPM Verlagsunion Pabel Moewig KG

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn

© VPM Verlagsunion Pabel Moewig KG, D-76413 Rastatt

© www.perrypedia.proc.org

© Uitgeverij Big Balloon B.V.

ISSN 1383-9861, prijs €1.85Ondertitel: het plan is twee miljoen jaar oud – de kloswezens en hun grote opdracht.


Locatie en tijdsruimte: Charon, STYX, BASIS – 1216 NGT (4803 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De Terraan in het spanningsveld van een oeroud volk. Moira - De soldate wil voltooien wat twee miljoen jaar gelden begon. Voltago - De cyberkloon toont zijn ware gezicht. Mila en Nadja Vandemar - De spiegelgeborenen ontwikkelen nieuwe gaven. Alaska Saedelaere - De voormalige maskerdrager speurt naar een zweem van kosmische gebeurtenissen.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende