< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1650 - 1699

24e cyclus DE GROTE LEEMTE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1698 • 0352    DE SCHOOL VAN DE THEANS


Drie dragers van cellenactiveerders zijn momenteel in het gebied van de grote leemte: de mutantentweeling Mila en Nadja Vandemar en Alaska Saedelaere, de voormalige drager van het masker. Ze werden door Moira, een naar verluidt twee miljoen jaar oud wezen, ontvoerd en naar de grote leemte meegenomen. Dat samen met de veertien kloswezens, die tot voor kort in de Melkweg voor onrust en de nodige ergernis hebben gezorgd.

De kloswezens ontstonden uit de klossen en segmenten, die door de Terranen en hun bondgenoten vanuit de grote leemte naar de Melkweg waren gebracht. Door een onnavolgbaar proces, dat enorme hoeveelheden energie verbruikte, ontstonden wezens met het uiterlijk van Terranen, die voor de rest echter niets gemeen hadden met de bewoners van de Melkweg.

Elk van die wezens kenmerkt zich door een immense honger naar kennis, een bewonderenswaardige intelligentie en ongelooflijk superkrachten. Stuk voor stuk schijnen ze een geheim programma te volgen, dat tot op heden nog voor geen enkel mens duidelijk is geworden. Dit programma dwingt de kloswezens om terug te vliegen naar de grote leemte om daar gehoor te geven aan een volkomen onbekende opdracht.

Moira, de Terranen en de kloswezens hebben dringend behoefte aan meer informatie. Daarom zetten ze koers naar een specifieke planeet: de school van de Theans ...


Het is Moira en de kloswezens gelukt: de volkeren bij de rand van de grote leemte zijn onrustig geworden en terecht kwaad. Geen goede vooruitzichten voor de Terranen, mochten die ooit opnieuw naar dit deel van het universum komen.


Oorspronkelijke titel: Die Schule der Theans

Auteur: Susan Schwartz

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn



Ondertitel: terugkeer in het net van Quidor – en naar de planeet van de dood.


Locatie en tijdsruimte: grote leemte – januari-juli 1216 NGT (4803 na Chr.)


Hoofdpersonen: Moira - De soldate draait langzamerhand door. Alaska Saedelaere - Een Terraan op de planeet van de dood. Mila en Nadja Vandemar - Twee spiegelgeborenen als onvrijwillige speelbal van de soldate. Tgamaly en Frinyli - Twee Vatachh in nood. Sulimar Thean - Een Thean blijft koppig.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende