Vlucht naar de grote leemte, Sampler-planeten – 1212 tot 1215 NGT (4799-4802 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1650 - 1699


24e cyclus:

DE GROTE LEEMTE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1697 • 0351    AAN BOORD VAN DE STYX


Hoofdpersonen: Alaska Saedelaere, Mila Vandemar, Nadja Vandemar, Moira, Vijf.


De Terranen en hun bondgenoten hebben tijdens hun verblijf in de buurt van de grote leemte een aantal zogenaamde klossen en segmenten bemachtigd. Terug in de Melkweg hebben de wetenschappers experimenten uitgevoerd met deze geheimzinnige voorwerpen. Bij een aantal van deze experimenten ontstonden de zogenaamde kloswezens.

Kloswezen nummer Eén, het enige met het uiterlijk van een Haloeter, stierf tijdens gevechten - de overigen, alle veertien met een Terraans uiterlijk, probeerden op diverse planeten van de Melkweg hun eigen plannen te realiseren.

Elk van deze wezens wordt gekenmerkt door enorme leergierigheid, bewonderenswaardige intelligentie en ongelooflijke superkrachten. Ze schijnen allen een geheimzinnig programma uit te voeren dat tot nu toe geen mens heeft kunnen ontcijferen. Maar één ding is zeker, namelijk dat er een rechtstreeks verband moet bestaan tussen deze wezens enerzijds, de grote leemte, het 'grote kosmische raadsel' en de noodlottige gebeurtenissen die in het gebied rondom de grote leemte zo'n twee miljoen jaar geleden plaatsvonden, anderzijds.

Wat op een afstand van ruim 225 miljoen lichtjaar twee miljoen jaar geleden is gebeurd, lijkt veel belang te krijgen voor de Melkweg, de galaxie waar de mensheid is ontstaan en macht uitoefent. Nadat de kloswezens op Mars een spectaculaire actie hadden ontplooid ontdekten de Terranen in de bodem van de planeet een Quidor-symbool: het symbool van de oeroude machten aan de rand van de grote leemte. Inmiddels heeft de mysterieuze krijgster Moira de kloswezens 'ingerekend' en gedeporteerd. Ze ontvoerde ook Alaska Saedelaere en Mila en Nadja Vandemar om daarna met onbekende bestemming te verdwijnen. Voor mensen en kloswezens begint een lange vliegreis aan boord van de STYX ...


Inmiddels hebben Moira en de kloswezens nieuwe kennis opgedaan over het miljoenenjarenplan van onbekende machten, dat binnenkort werkelijkheid schijnt te gaan worden. Om daarover meer duidelijkheid te krijgen moeten de wezens aan boord van de STYX contact opnemen met de machten aan de rand van de grote leemte.


Oorspronkelijke titel: An Bord der Styx

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Bakuk