Sol-stelsel – december 1212 NGT (4799 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1650 - 1699


24e cyclus:

DE GROTE LEEMTE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1696 • 0350    IN DE RUÏNES VAN MARS


Hoofdpersonen: Tyler Danning, Voltago, Kyll Bordon, Boris Siankow, Perry Rhodan.


Uit de mysterieuze klossen en segmenten, die de Terranen en hun bondgenoten na de expeditie naar de grote leemte naar de Melkweg hebben gebracht, ontstonden na experimenten op de Saturnus-maan Titan, op de planeet Haloet en aan boord van ruimteschepen in de Melkweg de zogenaamde kloswezens.

Aanvankelijk ging het om een vijftiental wezens, dat in het jaar 1212 NGT steeds meer opzien baarden in de Melkweg. Kloswezen nummer Een, die het uiterlijk van een Haloeter had, stierf bij gevechten - de overige veertien, die elk het uiterlijk van een Terraan hebben, probeerden daarna op verschillende planeten in de Melkweg hun plannen te realiseren.

Elk van die wezens kenmerkt zich door een immense honger naar kennis, een bewonderenswaardig intelligentiepeil en ongelooflijke superkrachten. Stuk voor stuk schijnen ze een geheimzinnig programma af te werken, waar tot op heden nog geen enkel mens achter kon komen. Zeker is alleen, dat er een direct verband bestaat met de grote leemte en het 'grote kosmische raadsel' en er is ook sprake van een connectie met de gebeurtenissen, die zich ongeveer twee miljoen jaar geleden in dat gebied hebben afgespeeld.

Wat op een afstand van 225 miljoen lichtjaar van Terra ligt, schijnt nu ook steeds belangrijker te worden voor het melkwegstelsel van de mensen. Nadat de kloswezens op de planeet Mars actief waren, ontdekken de Terranen op de rode planeet een Quidor-symbool: het teken van de macht aan de rand van de grote leemte. Ondertussen werden de kloswezens door de mysterieuze vrouwelijke huurling Moira 'opgepakt' en afgevoerd. De Terranen moeten nu puin gaan ruimen - en ze beginnen daarmee in de ruïnes van Mars ...


De soldate Moira heeft niet alleen de veertien kloswezens ontvoerd, maar ook drie dragers van een cellenactiveerder. Ze heeft Alaska Saedelaere alsmede Mila en Nadja Vandemar in haar macht. Met haar onvrijwillige gasten zet ze koers naar een reeds bekend doel.


Oorspronkelijke titel: In den Ruinen des Mars

Auteur: Peter Terrid

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn