< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1650 - 1699

24e cyclus DE GROTE LEEMTE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1696 • 0350    IN DE RUÏNES VAN MARS


Uit de mysterieuze klossen en segmenten, die de Terranen en hun bondgenoten na de expeditie naar de grote leemte naar de Melkweg hebben gebracht, ontstonden na experimenten op de Saturnus-maan Titan, op de planeet Haloet en aan boord van ruimteschepen in de Melkweg de zogenaamde kloswezens.

Aanvankelijk ging het om een vijftiental wezens, dat in het jaar 1212 NGT steeds meer opzien baarden in de Melkweg. Kloswezen nummer Een, die het uiterlijk van een Haloeter had, stierf bij gevechten - de overige veertien, die elk het uiterlijk van een Terraan hebben, probeerden daarna op verschillende planeten in de Melkweg hun plannen te realiseren.

Elk van die wezens kenmerkt zich door een immense honger naar kennis, een bewonderenswaardig intelligentiepeil en ongelooflijke superkrachten. Stuk voor stuk schijnen ze een geheimzinnig programma af te werken, waar tot op heden nog geen enkel mens achter kon komen. Zeker is alleen, dat er een direct verband bestaat met de grote leemte en het 'grote kosmische raadsel' en er is ook sprake van een connectie met de gebeurtenissen, die zich ongeveer twee miljoen jaar geleden in dat gebied hebben afgespeeld.

Wat op een afstand van 225 miljoen lichtjaar van Terra ligt, schijnt nu ook steeds belangrijker te worden voor het melkwegstelsel van de mensen. Nadat de kloswezens op de planeet Mars actief waren, ontdekken de Terranen op de rode planeet een Quidor-symbool: het teken van de macht aan de rand van de grote leemte. Ondertussen werden de kloswezens door de mysterieuze vrouwelijke huurling Moira 'opgepakt' en afgevoerd. De Terranen moeten nu puin gaan ruimen - en ze beginnen daarmee in de ruïnes van Mars ...


De soldate Moira heeft niet alleen de veertien kloswezens ontvoerd, maar ook drie dragers van een cellenactiveerder. Ze heeft Alaska Saedelaere alsmede Mila en Nadja Vandemar in haar macht. Met haar onvrijwillige gasten zet ze koers naar een reeds bekend doel.


Oorspronkelijke titel: In den Ruinen des Mars

Auteur: Peter Terrid

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: sluier van het verleden – Terranen zoeken het geheim van de rode planeet.


Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel – december 1212 NGT (4799 na Chr.)


Hoofdpersonen: Tyler Danning - De xeno-biologe moet het offer van zijn levens geven. Voltago - Hij openbaart het geheim van zijn eerste jaren, Kyll Bordon - Een man verliest zijn schip op een ongewone manier. Boris Siankow - De Marsiaan stoot op het Mars-geheim. Perry Rhodan - De Terraan neemt afscheid.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende