Sol-stelsel – december 1212 NGT (4799 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1650 - 1699


24e cyclus:

DE GROTE LEEMTE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1695 • 0349    BESLISSING OP DE MAAN


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Atlan, Moira, Alaska Saedelaere, Vijf.


Uit de geheimzinnige klossen en segmenten die door de Terranen en hun bondgenoten uit de grote leemte zijn meegebracht naar de Melkweg, zijn bij experimenten op de maan Titan, op de planeet Haloet en op enkele ruimteschepen in de Melkweg de zogenaamde kloswezens ontstaan.

In het begin, 1212 van de Nieuwe Galactische Tijdrekening, waren er vijftien en deze zorgden voor heel wat opschudding. Kloswezen Nummer Een, het enige met het uiterlijk van een Haloeter, stierf bij gevechten, en de andere veertien, allemaal met het uiterlijk van een Terraan of Terraanse, probeerden op verschillende planeten in de Melkweg hun eigen plannen te verwezenlijken.

Al deze wezens hebben een onstilbare nieuwsgierigheid, een bewonderenswaardige intelligentie en een ongelooflijke lichamelijke kracht. Ze schijnen een geheimzinnig programma uit te voeren waarvan tot nu toe geen Galaxer iets heeft begrepen. Wat vaststaat is dat dit 'programma' rechtstreeks in verband staat met de grote leemte en met het 'grote kosmische raadsel', zeer waarschijnlijk ook met de gebeurtenissen die twee miljoen jaar geleden de grote leemte en de omgeving ervan in gevaar hebben gebracht.

Nadat de kloswezens enige tijd actief waren geweest op Mars, ontdekten de Terranen in de grond van de rode planeet een Quidorsymbool: het embleem van oeroude machten bij de rand van de grote leemte. En dan landden de kloswezens op de maan van de Aarde; ze bezetten de supersyntron NATHAN en veroorzaken wanorde in het Sol-stelsel. Het komt tot een beslissing op de Maan ...


Het directe gevaar van de kloswezens voor het Sol-stelsel is afgewend maar hun geheim is niet ontdekt. De Terranen doen intussen opgravingen op Mars en de vondst van een Quidorsymbool maakt duidelijk dat een sleutel van het verleden kan worden gevonden in de ruïnes van Mars ...


Oorspronkelijke titel: Entscheidung auf Luna

Auteur: Ernst Vlcek

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown