< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1650 - 1699

24e cyclus DE GROTE LEEMTE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1695 • 0349    BESLISSING OP DE MAAN


Uit de geheimzinnige klossen en segmenten die door de Terranen en hun bondgenoten uit de grote leemte zijn meegebracht naar de Melkweg, zijn bij experimenten op de maan Titan, op de planeet Haloet en op enkele ruimteschepen in de Melkweg de zogenaamde kloswezens ontstaan.

In het begin, 1212 van de nieuwe galactische tijdrekening, waren er vijftien en deze zorgden voor heel wat opschudding. Kloswezen Nummer Een, het enige met het uiterlijk van een Haloeter, stierf bij gevechten, en de andere veertien, allemaal met het uiterlijk van een Terraan of Terraanse, probeerden op verschillende planeten in de Melkweg hun eigen plannen te verwezenlijken.

Al deze wezens hebben een onstilbare nieuwsgierigheid, een bewonderenswaardige intelligentie en een ongelooflijke lichamelijke kracht. Ze schijnen een geheimzinnig programma uit te voeren waarvan tot nu toe geen Galaxer iets heeft begrepen. Wat vaststaat is dat dit 'programma' rechtstreeks in verband staat met de grote leemte en met het 'grote kosmische raadsel', zeer waarschijnlijk ook met de gebeurtenissen die twee miljoen jaar geleden de grote leemte en de omgeving ervan in gevaar hebben gebracht.

Nadat de kloswezens enige tijd actief waren geweest op Mars, ontdekten de Terranen in de grond van de rode planeet een Quidor-symbool: het embleem van oeroude machten bij de rand van de grote leemte. En dan landden de kloswezens op de maan van de Aarde; ze bezetten de supersyntron NATHAN en veroorzaken wanorde in het Sol-stelsel. Het komt tot een beslissing op de Maan ...


Het directe gevaar van de kloswezens voor het Sol-stelsel is afgewend maar hun geheim is niet ontdekt. De Terranen doen intussen opgravingen op Mars en de vondst van een Quidor-symbool maakt duidelijk dat een sleutel van het verleden kan worden gevonden in de ruïnes van Mars ...


Oorspronkelijke titel: Entscheidung auf Luna

Auteur: Ernst Vlcek

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Plantekening (Duits exclusief): barracudaschip van de Arachnoïden (Arcoanas) LAMCIA door Lars Bublitz

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: de soldate op de Maan en de Aarde – aan welke kant staat Moira?


Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel – december 1212 NGT (4799 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De Terraan sluit een enge pact. Atlan - De oeroude Arkonide probeer te provoceren. Moira - De soldate blijft zoals altijd ondoorgrondelijk. Alaska Saedelaere - Hij brengt berichten uit Fornax. Vijf - Woordvoerder van de kloswezens.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende