< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1650 - 1699

24e cyclus DE GROTE LEEMTE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1694 • 0348    NATHAN STERFT


Uit de mysterieuze klossen en segmenten, die de Terranen en hun bondgenoten na de expeditie naar de grote leemte naar de Melkweg hebben gebracht, ontstonden na experimenten op de Saturnusmaan Titan, op de planeet Haloet en aan boord van ruimteschepen in de Melkweg de zogenaamde kloswezens.

Aanvankelijk ging het om een vijftiental wezens, dat in het jaar 1212 NGT steeds meer opzien baarden in de Melkweg. Kloswezen nummer Een, die het uiterlijk van een Haloeter had, stierf bij gevechten - de overige veertien, die elk het uiterlijk van een Terraan hebben, zijn sindsdien als vluchtelingen onderweg in het melkwegstelsel.

Elk van die wezens kenmerkt zich door een immense honger naar kennis, een bewonderenswaardig intelligentiepeil en ongelooflijke superkrachten. Stuk voor stuk schijnen ze een geheimzinnig programma af te werken, waar tot op heden nog geen enkel mens achter kon komen. Zeker is alleen, dat er een direct verband bestaat met de grote leemte en het 'grote kosmische raadsel' en er is ook sprake van een connectie met de gebeurtenissen, die zich ongeveer twee miljoen jaar geleden in dat gebied hebben afgespeeld.

Wat op een afstand van 225 miljoen lichtjaar van de Aarde ligt, schijnt nu ook steeds belangrijker te worden voor het melkwegstelsel van de mensen. Nadat de kloswezens op de planeet Mars actief waren, ontdekken de Terranen op de rode planeet een Quidor-symbool: het teken van de macht aan de rand van de grote leemte. Ondertussen worden de kloswezens op een andere plek actief - en NATHAN sterft ...


De belangrijkste syntroniek van de Melkweg, het maanbrein NATHAN, is door de acties van de kloswezens buiten werking gesteld.


Oorspronkelijke titel: NATHAN stirbt

Auteur: H. G. Francis

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: de Maan-syntron op een verloren bastion – ze vecht haar grootste strijd.


Locatie en tijdsruimte: Luna – november 1212 NGT (4799 na Chr.)


Hoofdpersonen: NATHAN - De Maan-syntron vecht een uitzichtloze strijd. Michael Rhodan - De Terraan wordt een gevangene op de Maan. Jon-Jon Burckley - Een journalist wakkert de chaos aan. Mandy Kunnar - De coördinatrice verliest de controle over Luna. Vijf - De woordvoerder van de kloswezens blijft onverzettelijk.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende