< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1650 - 1699

24e cyclus DE GROTE LEEMTE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1693 • 0347    VEERTIEN WILDEMANNEN


Op Titan, de maan van Saturnus, op de planeet Haloet en ook op diverse ruimteschepen in de Melkweg zijn experimenten uitgevoerd met de geheimzinnige klossen en segmenten, die de Terranen en hun bondgenoten hebben meegebracht van hun expeditie naar de grote leemte. Bij een aantal van deze experimenten ontstonden de zogenaamde kloswezens.

In 1212 van de nieuwe galactische tijdrekening baarden de eerste vijftien zo ontstane wezens groot opzien. Het eerste kloswezen, het enige met het uiterlijk van een Haloeter, stierf tijdens gevechten - de overigen, alle veertien met een Terraans uiterlijk, probeerden als vluchtelingen in de Melkweg hun eigen plannen te realiseren. Elk van deze wezens wordt gekenmerkt door een enorme weetgierigheid, bewonderenswaardige intelligentie en ongelooflijke superkrachten. Ze schijnen allen een geheimzinnig programma uit te voeren dat tot nu toe geen mens heeft kunnen ontraadselen. Maar één ding is zeker, namelijk dat er een rechtstreeks verband moet bestaan tussen dit programma enerzijds, de grote leemte, het 'grote kosmische raadsel' en de noodlottige gebeurtenissen die in het gebied rondom de grote leemte zo'n twee miljoen jaar geleden plaatsvonden anderzijds. Wat meer dan 225 miljoen lichtjaar is verwijderd, schijnt nu een grote betekenis te krijgen voor de galaxie waar de mensheid thuishoort. Vooral als de kloswezens beginnen aan een niets ontziende jacht op speciale kennis en de belangrijkste syntrons in het centrum van de galaxie plunderen. Atlan haalt de kloswezens ertoe over een wapenstilstand te sluiten - maar dat betekent niet dat ze hun jacht stopzetten. Ze gedragen zich als veertien wildemannen ...


De acties van de kloswezens in het zonnestelsel hebben hun hoogtepunt nog lang niet bereikt, dat hebben de gebeurtenissen op Mars bewezen. En eerste verbanden met de grote leemte werden nu blootgelegd.


Oorspronkelijke titel: Vierzehn Berserker

Auteur: Peter Griese

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. BakukOndertitel: de kloswezens in het Sol-stelsel – het spoor voert naar Mars.


Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel – november 1212 NGT (4799 na Chr.)


Hoofdpersonen: Cidem Kassiopeia - Een verslaggeefster heeft een goed spoor. Atlan - De Arkonide houdt een harde koers aan. Perry Rhodan - De Terraan zoekt een compromis. Gucky - Een mep op de neus van de muisbever. Vijf - Woordvoerder van de veertien kloswezens.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende