Melkweg – oktober 1212 NGT (4799 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1650 - 1699


24e cyclus:

DE GROTE LEEMTE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1692 • 0346    SYNTRON-ALARM


Hoofdpersonen: Atlan, Ronald Tekener, Gucky, Homer G. Adams, Vijf.


Uit de mysterieuze klossen en segmenten, die de Terranen en hun bondgenoten na de expeditie naar de grote leemte naar de Melkweg hebben gebracht, ontstonden na experimenten op de Saturnusmaan Titan, op de planeet Haloet en aan boord van ruimteschepen in de Melkweg de zogenaamde kloswezens.

Aanvankelijk ging het om een vijftiental wezens, dat in het jaar 1212 NGT steeds meer opzien baarden in de Melkweg. Kloswezen nummer Een, die het uiterlijk van een Haloeter had, stierf bij gevechten - de overige veertien, die elk het uiterlijk van een Terraan hebben, zijn sindsdien als vluchtelingen onderweg in het melkwegstelsel.

Elk van die wezens kenmerkt zich door een immense honger naar kennis, een bewonderenswaardig intelligentiepeil en ongelooflijke superkrachten. Stuk voor stuk schijnen ze een geheimzinnig programma af te werken, waar tot op heden nog geen enkel mens achter kon komen. Zeker is alleen, dat er een direct verband bestaat met de grote leemte en het 'grote kosmische raadsel' en er is ook sprake van een connectie met de gebeurtenissen, die zich ongeveer twee miljoen jaar geleden in dat gebied hebben afgespeeld.

Wat op een afstand van 225 miljoen lichtjaar van de Aarde ligt, schijnt nu ook steeds belangrijker te worden voor het melkwegstelsel van de mensen. Vooral, wanneer de kloswezens meedogenloos jacht beginnen te maken op speciale en geheime kennis. In het centrum van de Melkweg begint het syntron-alarm ...


Dat er veertien wezens met het uiterlijk van Terranen konden worden geschapen, die in de Melkweg een kleine chaos veroorzaakten, kon zich in de herfst van 1212 NGT niemand voorstellen. De 'krankzinnigen', zoals ze door velen worden genoemd, zorgen door hun optreden voor de nodige boosheid en agressie - en ze vervolgen hun geheimzinnige doel met een meedogenloze hardheid.


Oorspronkelijke titel: Syntron-Alarm

Auteur: Horst Hoffmann

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn