< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1650 - 1699

24e cyclus DE GROTE LEEMTE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1692 • 0346    SYNTRON-ALARM


Uit de mysterieuze klossen en segmenten, die de Terranen en hun bondgenoten na de expeditie naar de grote leemte naar de Melkweg hebben gebracht, ontstonden na experimenten op de Saturnusmaan Titan, op de planeet Haloet en aan boord van ruimteschepen in de Melkweg de zogenaamde kloswezens.

Aanvankelijk ging het om een vijftiental wezens, dat in het jaar 1212 NGT steeds meer opzien baarden in de Melkweg. Kloswezen nummer Een, die het uiterlijk van een Haloeter had, stierf bij gevechten - de overige veertien, die elk het uiterlijk van een Terraan hebben, zijn sindsdien als vluchtelingen onderweg in het melkwegstelsel.

Elk van die wezens kenmerkt zich door een immense honger naar kennis, een bewonderenswaardig intelligentiepeil en ongelooflijke superkrachten. Stuk voor stuk schijnen ze een geheimzinnig programma af te werken, waar tot op heden nog geen enkel mens achter kon komen. Zeker is alleen, dat er een direct verband bestaat met de grote leemte en het 'grote kosmische raadsel' en er is ook sprake van een connectie met de gebeurtenissen, die zich ongeveer twee miljoen jaar geleden in dat gebied hebben afgespeeld.

Wat op een afstand van 225 miljoen lichtjaar van de Aarde ligt, schijnt nu ook steeds belangrijker te worden voor het melkwegstelsel van de mensen. Vooral, wanneer de kloswezens meedogenloos jacht beginnen te maken op speciale en geheime kennis. In het centrum van de Melkweg begint het syntron-alarm ...


Dat er veertien wezens met het uiterlijk van Terranen konden worden geschapen, die in de Melkweg een kleine chaos veroorzaakten, kon zich in de herfst van 1212 NGT niemand voorstellen. De 'krankzinnigen', zoals ze door velen worden genoemd, zorgen door hun optreden voor de nodige boosheid en agressie - en ze vervolgen hun geheimzinnige doel met een meedogenloze hardheid.


Oorspronkelijke titel: Syntron-Alarm

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: alarm voor de metropolen van de galaxie – de jacht naar de kennis begint.


Locatie en tijdsruimte: Melkweg – oktober 1212 NGT (4799 na Chr.)


Hoofdpersonen: Atlan - De Arkonide plaatst een val. Ronald Tekener - De galactische speler beraamt een plan. Gucky - De Ilt droomt van een muisbever-planeet. Homer G. Adams - De chef van de kosmische Hanze blijkt een ware vriend. Vijf - Woordvoerder van de veertien kloswezens.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende