Melkweg – augustus/september 1212 NGT (4799 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1650 - 1699


24e cyclus:

DE GROTE LEEMTE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1691 • 0345    HET SCHEPPINGSPROGRAMMA


Hoofdpersonen: Icho Tolot, Pheranthen, Eins, Calac Zyitan, Atlan.


De vreemde dingen die de Terranen van hun expeditie naar de grote leemte hebben meegebracht, stellen de wetenschappers voor enkele pittige problemen. Het zijn 20 klosvormige objecten - ook wel klossen genoemd - en de daarbij horende 20 segmenten die allemaal in mysterieuze omstandigheden werden geborgen. Op grond van wat ze nu weten, kunnen Perry Rhodan en zijn vrienden ervan uitgaan dat de klossen en de segmenten een rechtstreeks verband hebben met het 'grote kosmische raadsel' en waarschijnlijk hebben deze objecten ook iets te maken met het gigantische gevaar dat de grote leemte en de omgeving er van twee miljoen jaar geleden heeft bedreigd. Het lijkt erop dat het gevaar nog niet is geweken en dat het ook de Melkweg bedreigt.

Intussen zijn al bij de eerste experimenten met het samenvoegen van een klos en een segment zelfstandige wezens ontstaan, een wezen dat er precies uitziet als een Haloeter en de andere zes als Terranen. Deze zogenaamde kloswezens zijn buitengewoon intelligent en lichamelijk zeer sterk. Hun nieuwsgierigheid is nauwelijks te stillen. Hoewel de kloswezens in alle opzichten op hun voorbeelden lijken, voelen ze zich niet zo; ze voelen zich geen Haloeter of Terraan.

In steeds sterkere mate beginnen ze eigen plannen te ontwikkelen en door te zetten. Dat blijkt bij de acties van fanatieke Arkoonse nationalisten, waarbij twee kloswezens gevangen werden genomen, en dat blijkt helemaal duidelijk bij de bestorming door de kloswezens van de onderzoeksbasis Titan.

Om hun doel snel te kunnen verwezenlijken, stelen de kloswezens alle nog beschikbare klossen en segmenten en dan start het scheppingsprogramma ...


Vijftien wezens zijn uit klossen en segmenten ontstaan en nadat Eén is omgekomen blijven er nog veertien over. Genoeg om voor veel onrust in de Melkweg te zorgen.


Oorspronkelijke titel: Das Schöpfungsprogramma

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown