< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1650 - 1699

24e cyclus DE GROTE LEEMTE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1691 • 0345    HET SCHEPPINGSPROGRAMMA


De vreemde dingen die de Terranen van hun expeditie naar de grote leemte hebben meegebracht, stellen de wetenschappers voor enkele pittige problemen. Het zijn 20 klosvormige objecten - ook wel klossen genoemd - en de daarbij horende 20 segmenten die allemaal in mysterieuze omstandigheden werden geborgen. Op grond van wat ze nu weten, kunnen Perry Rhodan en zijn vrienden ervan uitgaan dat de klossen en de segmenten een rechtstreeks verband hebben met het 'grote kosmische raadsel' en waarschijnlijk hebben deze objecten ook iets te maken met het gigantische gevaar dat de grote leemte en de omgeving er van twee miljoen jaar geleden heeft bedreigd. Het lijkt erop dat het gevaar nog niet is geweken en dat het ook de Melkweg bedreigt.

Intussen zijn al bij de eerste experimenten met het samenvoegen van een klos en een segment zelfstandige wezens ontstaan, een wezen dat er precies uitziet als een Haloeter en de andere zes als Terranen. Deze zogenaamde kloswezens zijn buitengewoon intelligent en lichamelijk zeer sterk. Hun nieuwsgierigheid is nauwelijks te stillen. Hoewel de kloswezens in alle opzichten op hun voorbeelden lijken, voelen ze zich niet zo; ze voelen zich geen Haloeter of Terraan.

In steeds sterkere mate beginnen ze eigen plannen te ontwikkelen en door te zetten. Dat blijkt bij de acties van fanatieke Arkoonse nationalisten, waarbij twee kloswezens gevangen werden genomen, en dat blijkt helemaal duidelijk bij de bestorming door de kloswezens van de onderzoeksbasis Titan.

Om hun doel snel te kunnen verwezenlijken, stelen de kloswezens alle nog beschikbare klossen en segmenten en dan start het scheppingsprogramma ...


Vijftien wezens zijn uit klossen en segmenten ontstaan en nadat Eén is omgekomen blijven er nog veertien over. Genoeg om voor veel onrust in de Melkweg te zorgen.


Oorspronkelijke titel: Das Schöpfungsprogramm

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Plantekening (Duits exclusief): artefact onbekend alfa door Andreas Weiß

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: hun doel is nieuw leven – en ze kennen geen pardon.


Locatie en tijdsruimte: Melkweg – augustus/september 1212 NGT (4799 na Chr.)


Hoofdpersonen: Icho Tolot - De Haloeter is op het spoor van de kloswezens. Pheranthen - Een zwijgzame Arkonide. Eén - Een pseudo-Haloeter in nood. Calac Zyitan - Moedig commandant van een Blues-handelsschip. Atlan - De onsterfelijke Arkonide krijgt een slecht humeur.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende