Melkweg – juni/augustus 1212 NGT (4799 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1650 - 1699


24e cyclus:

DE GROTE LEEMTE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1690 • 0344    COLLECTIEF VAN DE ZEVEN


Hoofdpersonen: Reginald Bull, Myles Kantor, Perry Rhodan, Talotur, Martha, Trajus van Klaphor.


Eigenaardige voorwerpen brachten de Terranen van hun expeditie naar de rand van de grote leemte terug: 20 klosvormige objecten, daarbij 20 segmenten. Perry Rhodan en zijn vrienden gaan op basis van hun kennis van de veronderstelling uit, dat er een direct verband tussen de klos en de segmenten en het gigantische gevaar bestaat, dat twee miljoen jaar geleden in het gebied bij de grote leemte actief was. Dat gevaar ligt daar misschien nog steeds op de loer en kan ook een gevaar voor de Melkweg van de mensen vormen.

Ondertussen ontstaan bij de eerste experimenten uit de spindels en de segmenten nieuwe wezens: één daarvan naar het voorbeeld van de Haloeters, zes anderen volgen naar een Terraans evenbeeld. Alle kloswezens beschikken over een bewonderenswaardig intelligentiepeil en ongelooflijke fysieke krachten, bovendien worden ze bezield door een mateloze nieuwsgierigheid, die onverzadigbaar lijkt. Hoewel de kloswezens absoluut identiek zijn aan hun voorbeelden, beschouwen ze zichzelf niet als een Haloeter of Terranen.

En ze beginnen steeds sterker hun eigen plannen te ontwikkelen en te realiseren. Dat blijkt duidelijk bij de acties van de Arkoonse fanatici, die op een grotere macht uit zijn en waarbij twee kloswezens door de fanatici gevangen werden genomen.

Die twee wezens bevrijden zichzelf en richten zich vervolgens op hun nieuwe doel: ze willen het collectief van de zeven ...


De kloswezens hebben succes met de bestorming van Titan: ze konden aansluiting vinden bij hun partners en ook de overige klossen en segmenten op Titan buit maken. Dat geldt ook voor de techniek, die ze voor nieuwe experimenten nodig hebben. Hun volgende doel is duidelijk: ze zullen een eigen scheppingsprogramma in het leven roepen.


Oorspronkelijke titel: Kollectiv der Sieben

Auteur: Peter Terrid

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn