< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1650 - 1699

24e cyclus DE GROTE LEEMTE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1690 • 0344    COLLECTIEF VAN DE ZEVEN


Eigenaardige voorwerpen brachten de Terranen van hun expeditie naar de rand van de grote leemte terug: 20 klosvormige objecten, daarbij 20 segmenten. Perry Rhodan en zijn vrienden gaan op basis van hun kennis van de veronderstelling uit, dat er een direct verband tussen de klos en de segmenten en het gigantische gevaar bestaat, dat twee miljoen jaar geleden in het gebied bij de grote leemte actief was. Dat gevaar ligt daar misschien nog steeds op de loer en kan ook een gevaar voor de Melkweg van de mensen vormen.

Ondertussen ontstaan bij de eerste experimenten uit de klossen en de segmenten nieuwe wezens: één daarvan naar het voorbeeld van de Haloeters, zes anderen volgen naar een Terraans evenbeeld. Alle kloswezens beschikken over een bewonderenswaardig intelligentiepeil en ongelooflijke fysieke krachten, bovendien worden ze bezield door een mateloze nieuwsgierigheid, die onverzadigbaar lijkt. Hoewel de kloswezens absoluut identiek zijn aan hun voorbeelden, beschouwen ze zichzelf niet als een Haloeter of Terranen.

En ze beginnen steeds sterker hun eigen plannen te ontwikkelen en te realiseren. Dat blijkt duidelijk bij de acties van de Arkoonse fanatici, die op een grotere macht uit zijn en waarbij twee kloswezens door de fanatici gevangen werden genomen.

Die twee wezens bevrijden zichzelf en richten zich vervolgens op hun nieuwe doel: ze willen het collectief van de zeven ...


De kloswezens hebben succes met de bestorming van Titan: ze konden aansluiting vinden bij hun partners en ook de overige klossen en segmenten op Titan buit maken. Dat geldt ook voor de techniek, die ze voor nieuwe experimenten nodig hebben. Hun volgende doel is duidelijk: ze zullen een eigen scheppingsprogramma in het leven roepen.


Oorspronkelijke titel: Kollectiv der Sieben

Auteur: Peter Terrid

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: riskant spel op Titan – stormloop in de onderzoeksvesting.


Locatie en tijdsruimte: Melkweg – juli/augustus 1212 NGT (4799 na Chr.)


Hoofdpersonen: Reginald Bull - Voor zijn vrijlating moet een hoge prijs worden betaald. Myles Kantor - Het gaat om het meesterstuk van zijn onderzoekswerk. Perry Rhodan - De onsterfelijke Terraan krijgt verrassend bezoek. Talotur - Een Arkonide leert van de Terranen te houden. Martha - Een zenuwslopend Ennox. Trajus van Klaphor - Een ambitieuze Arkonide.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende