Melkweg – juni/juli 1212 NGT (4799 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1650 - 1699


24e cyclus:

DE GROTE LEEMTE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1689 • 0343    RENDEZ-VOUS OP PHEGASTA


Hoofdpersonen: Reginald Bull, Alaska Saedelaere, Julian Tifflor, Vijf, Sechs, Trajus van Klaphor.


De expeditie naar de grote leemte - 225 miljoen lichtjaar van de Melkweg - heeft op het eerste gezicht niet veel opgeleverd: de Terranen en hun bondgenoten hebben 20 vreemde objecten, de zogenaamde klossen, kunnen bergen en daarna de 20 bij de klossen horende segmenten.

Op grond van wat ze nu weten, kunnen Perry Rhodan en zijn vrienden ervan uitgaan dat de klossen en de segmenten een rechtstreeks verband hebben met het 'grote kosmische raadsel', en waarschijnlijk hebben deze objecten ook iets te maken met het gigantische gevaar dat de grote leemte en de omgeving ervan twee miljoen jaar geleden heeft bedreigd. Het lijkt erop dat het gevaar nog niet is geweken en dat het ook de Melkweg bedreigt.

De nieuwsgierigheid van de Galaxers is gewekt. Na de terugkeer van de BASIS zijn ze meteen begonnen met het onderzoek van de klossen en de resultaten van de experimenten op de Saturnus-maan Titan en op de planeet Haloet zijn bekend: bij de Haloetse experimenten ontstond uit een klos en een segment een pseudo-Haloeter en op dezelfde manier creëerden de Terranen op Titan en enkele ruimtebases in de Melkweg meerdere pseudo-Terranen.

Deze kloswezens zijn buitengewoon intelligent en hebben een ongelooflijke lichamelijke kracht. Bovendien schijnen ze vervuld te zijn van een niet te blussen nieuwsgierigheid. In steeds sterkere mate beginnen ze hun eigen plannen te maken en door te zetten. Dat blijkt ook bij een rendez-vous op Phegasta ...


Na de gebeurtenissen op Phegasta weten de kloswezens dat de Terranen niet eerlijk zijn geweest tegenover hen. Vanaf dat moment kunnen ze ongehinderd werken aan de verwezenlijking van hun eerzuchtige plannen: het vormen van een collectief.


Oorspronkelijke titel: Rendezvous op Phegasta

Auteur: Susan Schwartz

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown