< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1650 - 1699

24e cyclus DE GROTE LEEMTE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1689 • 0343    RENDEZ-VOUS OP PHEGASTA


De expeditie naar de grote leemte - 225 miljoen lichtjaar van de Melkweg - heeft op het eerste gezicht niet veel opgeleverd: de Terranen en hun bondgenoten hebben 20 vreemde objecten, de zogenaamde klossen, kunnen bergen en daarna de 20 bij de klossen horende segmenten.

Op grond van wat ze nu weten, kunnen Perry Rhodan en zijn vrienden ervan uitgaan dat de klossen en de segmenten een rechtstreeks verband hebben met het 'grote kosmische raadsel', en waarschijnlijk hebben deze objecten ook iets te maken met het gigantische gevaar dat de grote leemte en de omgeving ervan twee miljoen jaar geleden heeft bedreigd. Het lijkt erop dat het gevaar nog niet is geweken en dat het ook de Melkweg bedreigt.

De nieuwsgierigheid van de galaxers is gewekt. Na de terugkeer van de BASIS zijn ze meteen begonnen met het onderzoek van de klossen en de resultaten van de experimenten op de Saturnus-maan Titan en op de planeet Haloet zijn bekend: bij de Haloetse experimenten ontstond uit een klos en een segment een pseudo-Haloeter en op dezelfde manier creëerden de Terranen op Titan en enkele ruimtebases in de Melkweg meerdere pseudo-Terranen.

Deze kloswezens zijn buitengewoon intelligent en hebben een ongelooflijke lichamelijke kracht. Bovendien schijnen ze vervuld te zijn van een niet te blussen nieuwsgierigheid. In steeds sterkere mate beginnen ze hun eigen plannen te maken en door te zetten. Dat blijkt ook bij een rendez-vous op Phegasta ...


Na de gebeurtenissen op Phegasta weten de kloswezens dat de Terranen niet eerlijk zijn geweest tegenover hen. Vanaf dat moment kunnen ze ongehinderd werken aan de verwezenlijking van hun eerzuchtige plannen: het vormen van een collectief.


Oorspronkelijke titel: Rendezvous op Phegasta

Auteur: Susan Schwartz

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: de actie van de kloswezens – Reginald Bull in nood.


Locatie en tijdsruimte: Melkweg – juni/juli 1212 NGT (4799 na Chr.)


Hoofdpersonen: Reginald Bull - De Terraan belandt in gevangenschap. Alaska Saedelaere - De voormalige maskerdrager in handen van de FAMUG. Julian Tifflor - Hij heeft pech bij het samenbrengen van de kloswezens. Vijf en Zes - Twee kloswezens ontwikkelen eigen plannen. Trajus van Klaphor - Een ambitieuze Arkonide.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende