Sol-stelsel, Piulin-stelsel, WILD MAN-stelsel, Euthets ster, Taquar – juni 1212 NGT (4799 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1650 - 1699


24e cyclus:

DE GROTE LEEMTE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1688 • 0342    JOKER NUMMER ZEVEN


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Boris Siankow, Julian Tifflor, Ronald Tekener, Dre, Vier, Vijf, Zes, Zeven.


De grote galactische expeditie bij de grote leemte, waarvoor men de gigantische afstand van 225 miljoen lichtjaar overbrugde, leverde op het eerste gezicht een mager resultaat op: de Terranen en hun bondgenoten konden 20 eigenaardige objecten, de zogenaamde klossen, bergen en daarbij ook 20 segmenten, die kennelijk bij die klossen horen,

Perry Rhodan en zijn vrienden kunnen er echter op basis van hun ervaringen van uitgaan, dat de klossen en de segmenten iets te maken hebben met het 'grote kosmische raadsel'. Waarschijnlijk bestaat er ook een verband tussen de klossen, de segmenten en het enorme gevaar, dat twee miljoen jaar geleden in dit deel van het universum actief was en naar verluidt nog steeds op de loer ligt - en dus ook een gevaar voor de Melkweg van de mensen vormt.

De drang om te onderzoeken is gewekt bij de Galaxers : sinds de terugkeer van de BASIS in de Melkweg hebben experimenten op de Saturnus-maan Titan en de planeet Haloet de eerste resultaten opgeleverd. Bij het Haloetse experiment ontstond een pseudo-Haloeter en op Titan ontstond uit de klos en het segment een nieuw wezen - in dit geval een Terraan.

Beide wezens beschikken over een bewonderenswaardige intelligentie en enorme fysieke krachten, ze schijnen bovendien door een enorme nieuwsgierigheid te worden gedreven. De Terranen starten daarom nieuwe klosexperimenten. Ze houden daarbij echter ook een troef achter de hand: het is joker nummer zeven ...


De kloswezens hebben nog talrijke verrassingen voor de Terranen en hun bondgenoten in petto; dat wordt steeds duidelijker. Dat is helaas niet het enige probleem, waarmee de Melkweg kampt. Irritant genoeg zijn er nog steeds figuren, die het niet eens zijn met de heersende status-quo.


Oorspronkelijke titel: Joker Nummer Sieben

Auteur: Robert Feldhoff

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn