< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1650 - 1699

24e cyclus DE GROTE LEEMTE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1688 • 0342    JOKER NUMMER ZEVEN


De grote galactische expeditie bij de grote leemte, waarvoor men de gigantische afstand van 225 miljoen lichtjaar overbrugde, leverde op het eerste gezicht een mager resultaat op: de Terranen en hun bondgenoten konden 20 eigenaardige objecten, de zogenaamde klossen, bergen en daarbij ook 20 segmenten, die kennelijk bij die klossen horen,

Perry Rhodan en zijn vrienden kunnen er echter op basis van hun ervaringen van uitgaan, dat de klossen en de segmenten iets te maken hebben met het 'grote kosmische raadsel'. Waarschijnlijk bestaat er ook een verband tussen de klossen, de segmenten en het enorme gevaar, dat twee miljoen jaar geleden in dit deel van het universum actief was en naar verluidt nog steeds op de loer ligt - en dus ook een gevaar voor de Melkweg van de mensen vormt.

De drang om te onderzoeken is gewekt bij de galaxers : sinds de terugkeer van de BASIS in de Melkweg hebben experimenten op de Saturnus-maan Titan en de planeet Haloet de eerste resultaten opgeleverd. Bij het Haloetse experiment ontstond een pseudo-Haloeter en op Titan ontstond uit de klos en het segment een nieuw wezen - in dit geval een Terraan.

Beide wezens beschikken over een bewonderenswaardige intelligentie en enorme fysieke krachten, ze schijnen bovendien door een enorme nieuwsgierigheid te worden gedreven. De Terranen starten daarom nieuwe klosexperimenten. Ze houden daarbij echter ook een troef achter de hand: het is joker nummer zeven ...


De kloswezens hebben nog talrijke verrassingen voor de Terranen en hun bondgenoten in petto; dat wordt steeds duidelijker. Dat is helaas niet het enige probleem, waarmee de Melkweg kampt. Irritant genoeg zijn er nog steeds figuren, die het niet eens zijn met de heersende status-quo.


Oorspronkelijke titel: Joker Nummer Sieben

Auteur: Robert Feldhoff

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: nieuwe kloswezens ontstaan – ze ontwikkelen een eigen plan.


Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel, Piulin-stelsel, WILD MAN-stelsel, Euthet's ster, Taquar – juni 1212 NGT (4799 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De Terraan geeft opdracht tot verdere klosexperimenten. Boris Siankow - Zijn joker moet achter de hand blijven. Ronald Tekener - Het experiment van de Smiler wordt verstoord. Julian Tifflor - Hij verkeert plotseling tussen de fronten. Drie, Vier, Vijf, Zes en Zeven - De nieuwe kloswezens.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende