< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1650 - 1699

24e cyclus DE GROTE LEEMTE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1687 • 0341    VREEMDELINGEN OP TITAN


De grote galactische expeditie naar de grote leemte - 225 miljoen lichtjaar van de Melkweg heeft op het eerste gezicht niet veel opgeleverd: de Terranen en hun bondgenoten hebben 20 vreemde objecten, de zogenaamde klossen, kunnen bergen en daarna 20 bij de klossen horende segmenten.

Op grond van wat ze nu weten kunnen Perry Rhodan en zijn vrienden ervan uitgaan dat de klossen en segmenten een rechtstreeks verband hebben met het 'grote kosmische raadsel', en waarschijnlijk hebben deze objecten ook iets te maken met het gigantische gevaar dat de grote leemte en de omgeving er van twee miljoen jaar geleden heeft bedreigd. Het lijkt erop dat het gevaar nog niet is geweken en dat het ook de Melkweg bedreigt.

Na de terugkeer van de BASIS zijn de galaxers meteen begonnen met het onderzoek van de klossen en segmenten. De eerste resultaten van de experimenten en proeven op de Saturnusmaan Titan en op de planeet Haloet zijn bekend: bij de Terranen op Titan ontstonden twee huiveringwekkende schimmen die niet levensvatbaar waren, de Haloeters hadden meer succes. Zij maakten een nieuw wezen dat eruitzag als een Haloeter en dat zich op het eerste gezicht ook gedroeg als een Haloeter.

Voor de Terranen reden genoeg om een nieuwe poging te doen - en dan komt het tot een ontmoeting tussen vreemdelingen op Titan ...


Ze zien eruit als een Haloeter en een Terraan, de twee kloswezens die bezeten schijnen te zijn van één gemeenschappelijk doel. De gebeurtenissen van de laatste dagen doen vermoeden dat de Terranen enkele verrassingen te wachten staan.


Oorspronkelijke titel: Fremde auf Titan

Auteur: Robert Feldhoff

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Plantekening (Duits exclusief): Arkoons ruimteschip: ruimtejacht ATRAMISCH, horend bij Morad van Darrid, door Gregor Paulmann

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: twee volledig verschillende wezens – maar ze hebben een gezamenlijk doel.


Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel – mei 1212 NGT (4799 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De onsterfelijke Terraan forceert een klosexperiment. Myles Kantor - Hem kwellen de zorgen om zijn levensgezel. Icho Tolot - Een Haloeter met ouderlijke gevoelens. Eén - Het eerste kloswezen wordt nieuwsgierig. Paula Cganda - Een pedagoge krijgt een speciale opdracht.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende