< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1650 - 1699

24e cyclus DE GROTE LEEMTE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1686 • 0340    WEZENS UIT DE KLOSSEN


In januari van het jaar 1212 nieuwe galactische tijd (NGT) is het zover: de BASIS, het grootste dragerschip van de galaxers, keert na een reis van bijna tien jaar naar de grote leemte weer terug naar de Melkweg, De 12.000 bemanningsleden uit alle volkeren van de Melkweg aan het schip hebben bij de rand van de kosmische leemte heel veel beleefd en hebben op een afstand van 225 miljoen lichtjaar van de Aarde heel wat ontdekt over het 'grote kosmische raadsel'.

De Terranen en hun bondgenoten zijn te weten gekomen, dat er bij de grote leemte twee miljoen jaar geleden een enorm groot gevaar moet hebben bestaan, waarvan het effect zelfs vandaag de dag nog tastbaar is. Ze weten ook, dat de geheimzinnige Sampler-planeten een belangrijke rol in het conflict tussen een volkeren alliantie en die vijandige macht hebben gespeeld.

Ze hebben klossen en segmenten gevonden, maar geen mens weet, waar daarvan het nut is deze objecten blijven nogal mysterieus. Het kwam tot contacten met de Gish-Vatachhs en de theans, die grote delen van het gebied bij de grote leemte controleren en zware druk op de galaxers uitoefenden. En tot twee keer toe stootten de galaxers op Moira, een oeroud wezen, dat over ongelooflijke machtsmiddelen beschikt.

Reden genoeg voor de galaxers om alle gewonnen kennis thuis te gaan onderzoeken om nieuwe conclusies te kunnen trekken. Op Haloet en in het Sol-stelsel onderzoeken de galaxers de gevonden klossen en segmenten - en daarbij ontstaan voor het eerst wezens uit de klossen ...


Het onderzoek van de klossen lijkt te veranderen in een nachtmerrie, nadat het tweede experiment van de Terranen weer is mislukt. Robert Feldhoff laat in de volgende aflevering van de Perry Rhodan-reeks zien, dat de Terranen niet zo snel opgeven.


Oorspronkelijke titel: Wesen aus der Spindel

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck (1 x)

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: het experiment van de Haloeter lukt – de Terranen wagen een recidive.


Locatie en tijdsruimte: Haloet, Sol-stelsel – april 1212 NGT (4799 na Chr.)


Hoofdpersonen: Icho Tolot - De Haloeter experimenteert met klossen en segmenten. Michael Rhodan - Perry Rhodan's zoon leidt een hachelijk experiment. Myles Kantor - Een wetenschapper is wanhopig. Gucky - De muisbever wordt nieuwsgierig. Cyrn Dow - Een vreemde Hanze-specialist.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende