Titan, Humanidroom, Klaphor, Sheokor-stelsel – mid 1210 en maart 1212 NGT (4797 - 4799 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1650 - 1699


24e cyclus:

DE GROTE LEEMTE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1685 • 0339    KLOSSEN EN SEGMENT


Hoofdpersonen: Atlan, Myles Kantor, Theta van Ariga, Yart Fulgen, Morad van Darrid.


In het jaar 1212 van de Nieuwe Galactische tijdrekening (NGT) is het zover: de BASIS, het grootste galactische ruimtemoederschip is na een circa tien jaar durende expeditie bij de grote leemte weer naar de Melkweg teruggekeerd. De 12000 bemanningsleden, gerekruteerd uit alle volkeren van het Galacticum, hebben aan de rand van die lege kosmische ruimte op een afstand van zo'n 225 miljoen lichtjaar van de Melkweg veel meegemaakt en zijn ook wat meer te weten gekomen over het 'grote kosmische raadsel'.

De Terranen en hun bondgenoten hebben ontdekt dat er in de omstreken van de grote leemte zo'n twee miljoen jaar geleden een gigantisch gevaar heeft gedreigd waarvan bepaalde effecten tot in de huidige tijd doorwerken. Ze weten ook dat de geheimzinnige Sampler-planeten bij de toenmalige confrontaties tussen de volkeren alliantie en de vijandelijke macht een belangrijke rol hebben gespeeld.

Ze hebben klossen en segmenten gevonden waarvan niemand weet met welk doel ze zijn ontworpen; ondanks al het tot nu toe verrichte onderzoek hebben de voorwerpen hun geheim nog niet prijsgegeven. Ook zijn ze in contact gekomen met de Gish-Vatachhs en de theans die grote gebieden aan de rand van de grote leemte beheersen en de Galaxers zwaar onder druk hebben gezet. En tweemaal hebben ze Moira ontmoet, een schijnbaar oeroud wezen dat over ongelooflijke machtsmiddelen beschikt.

Terg in de thuisgalaxie staan de Galaxers dus voor de omvangrijke taak alle opgedane ervaring en de verzamelde gegevens te verwerken en te evalueren en zodoende nieuwe inzichten te verwerven. Nu als voorlopige afsluiting van de lange reis de BASIS heeft aangelegd op de werfplaneet Heleios kunnen de Galaxers met het eigenlijke werk beginnen een grondig onderzoek van klos en segment ...


Problemen met de experimenten aan de ene kant en met de activiteiten van de Arkoonse rebellen aan de andere kant - de onderzoekers op Titan wordt geen moment rust gegund.

In de volgende aflevering van Perry Rhodan schildert Horst Hoffmann hoe een experiment op een andere planeet van de Melkweg verloopt en welke effecten dat heeft op de Terraanse onderzoekers.


Oorspronkelijke titel: Klos und Segment

Auteur: Peter Griese

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Bakuk