< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1650 - 1699

24e cyclus DE GROTE LEEMTE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1685 • 0339    KLOSSEN EN SEGMENT


In het jaar 1212 van de nieuwe galactische tijdrekening (NGT) is het zover: de BASIS, het grootste galactische ruimtemoederschip is na een circa tien jaar durende expeditie bij de grote leemte weer naar de Melkweg teruggekeerd. De 12000 bemanningsleden, gerekruteerd uit alle volkeren van het galacticum, hebben aan de rand van die lege kosmische ruimte op een afstand van zo'n 225 miljoen lichtjaar van de Melkweg veel meegemaakt en zijn ook wat meer te weten gekomen over het 'grote kosmische raadsel'.

De Terranen en hun bondgenoten hebben ontdekt dat er in de omstreken van de grote leemte zo'n twee miljoen jaar geleden een gigantisch gevaar heeft gedreigd waarvan bepaalde effecten tot in de huidige tijd doorwerken. Ze weten ook dat de geheimzinnige Sampler-planeten bij de toenmalige confrontaties tussen de volkeren alliantie en de vijandelijke macht een belangrijke rol hebben gespeeld.

Ze hebben klossen en segmenten gevonden waarvan niemand weet met welk doel ze zijn ontworpen; ondanks al het tot nu toe verrichte onderzoek hebben de voorwerpen hun geheim nog niet prijsgegeven. Ook zijn ze in contact gekomen met de Gish-Vatachhs en de theans die grote gebieden aan de rand van de grote leemte beheersen en de galaxers zwaar onder druk hebben gezet. En tweemaal hebben ze Moira ontmoet, een schijnbaar oeroud wezen dat over ongelooflijke machtsmiddelen beschikt.

Terug in de thuisgalaxie staan de galaxers dus voor de omvangrijke taak alle opgedane ervaring en de verzamelde gegevens te verwerken en te evalueren en zodoende nieuwe inzichten te verwerven. Nu als voorlopige afsluiting van de lange reis de BASIS heeft aangelegd op de werfplaneet Heleios kunnen de galaxers met het eigenlijke werk beginnen een grondig onderzoek van klos en segment ...


Problemen met de experimenten aan de ene kant en met de activiteiten van de Arkoonse rebellen aan de andere kant - de onderzoekers op Titan wordt geen moment rust gegund.

In de volgende aflevering van Perry Rhodan schildert Horst Hoffmann hoe een experiment op een andere planeet van de Melkweg verloopt en welke effecten dat heeft op de Terraanse onderzoekers.


Oorspronkelijke titel: Spindel und Segment

Auteur: Peter Griese

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. BakukOndertitel: riskante testen op Titan – en het gevecht tegen Arkoonse renegaten.


Locatie en tijdsruimte: Titan, HUMANIDROM, Klaphor, Sheokor-stelsel – mid 1210 NGT, maart 1212 NGT (4797, 4799 na Chr.)


Hoofdpersonen: Atlan - De Arkonide vecht tegen radicale elementen uit eigen volk. Myles Kantor - De Terraanse hoofdwetenschapper probeert het geheim op te lossen van de klossen.  Theta van Ariga - De Arkoonse gaat haar eigen weg. Yart Fulgen - Atlan's beveiligingschef jaagt op afvalligen. Morad van Darrid - Een Arkoonse diplomaat met hoge doelen.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende