Coma-3, Seriphos-stelsel, Sheokor-stelsel – november 1210-januari 1212 NGT (4797-4799 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1650 - 1699


24e cyclus:

DE GROTE LEEMTE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1684 • 0338    EINDSTATION HELEIOS


Hoofdpersonen: Jercy Succumer, Perry Rhodan, Colounshaba, Robert Gruener, Boloshambwer, Philip.


In januari van het jaar 1212 Nieuwe Galactische Tijd (NGT) is het zover: de BASIS, het grootste dragerschip van de Galaxers, keert na een reis van bijna tien jaar naar de grote leemte weer terug naar de Melkweg. De 12.000 bemanningsleden uit alle volkeren van de Melkweg hebben bij de rand van de kosmische leemte heel veel beleefd en hebben op een afstand van 225 miljoen lichtjaar van de Aarde heel wat ontdekt over het 'grote kosmische raadsel'.

De Terranen en hun bondgenoten zijn te weten gekomen, dat er bij de grote leemte twee miljoen jaar geleden een enorm groot gevaar moet hebben bestaan, waarvan het effect zelfs vandaag de dag nog tastbaar is. Ze weten ook, dat de geheimzinnige Sampler-planeten een belangrijke rol in het conflict tussen een volkeren alliantie en die vijandige macht hebben gespeeld.

Ze hebben klossen en segmenten gevonden, maar geen mens weet, wat daarvan het nut is deze objecten blijven nogal mysterieus. Het kwam tot contacten met de Gish-Vatachhs en de theans, die grote delen van het gebied bij de grote leemte controleren en zware druk op de Galaxers uitoefenden. En tot twee keer toe stootten de Galaxers op Moira, een oeroud wezen, dat over ongelooflijke machtsmiddelen beschikt.

Reden genoeg voor de Galaxers om alle gewonnen kennis thuis te gaan onderzoeken en analyseren om nieuwe conclusie te kunnen trekken. Maar eerst zet de BASIS koers naar het voorlopig laatste doel van haar lange reis - het eindstation Heleios ...


De objecten, die de Galaxers van de grote leemte hebben meegebracht, hebben kennelijk iets en nu hebben de Arcoana's de Terranen de sleutel gegeven om het geheim te ontrafelen. Onder leiding van Myles Kantor en Boris Siankow beginnen de beslissende experimenten.


Oorspronkelijke titel: Endstation Heleios

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn