< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1650 - 1699

24e cyclus DE GROTE LEEMTE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1684 • 0338    EINDSTATION HELEIOS


In januari van het jaar 1212 nieuwe galactische tijd (NGT) is het zover: de BASIS, het grootste dragerschip van de galaxers, keert na een reis van bijna tien jaar naar de grote leemte weer terug naar de Melkweg. De 12.000 bemanningsleden uit alle volkeren van de Melkweg hebben bij de rand van de kosmische leemte heel veel beleefd en hebben op een afstand van 225 miljoen lichtjaar van de Aarde heel wat ontdekt over het 'grote kosmische raadsel'.

De Terranen en hun bondgenoten zijn te weten gekomen, dat er bij de grote leemte twee miljoen jaar geleden een enorm groot gevaar moet hebben bestaan, waarvan het effect zelfs vandaag de dag nog tastbaar is. Ze weten ook, dat de geheimzinnige Sampler-planeten een belangrijke rol in het conflict tussen een volkeren alliantie en die vijandige macht hebben gespeeld.

Ze hebben klossen en segmenten gevonden, maar geen mens weet, wat daarvan het nut is deze objecten blijven nogal mysterieus. Het kwam tot contacten met de Gish-Vatachhs en de theans, die grote delen van het gebied bij de grote leemte controleren en zware druk op de galaxers uitoefenden. En tot twee keer toe stootten de galaxers op Moira, een oeroud wezen, dat over ongelooflijke machtsmiddelen beschikt.

Reden genoeg voor de galaxers om alle gewonnen kennis thuis te gaan onderzoeken en analyseren om nieuwe conclusie te kunnen trekken. Maar eerst zet de BASIS koers naar het voorlopig laatste doel van haar lange reis - het eindstation Heleios ...


De objecten, die de galaxers van de grote leemte hebben meegebracht, hebben kennelijk iets en nu hebben de Arcoanas de Terranen de sleutel gegeven om het geheim te ontrafelen. Onder leiding van Myles Kantor en Boris Siankow beginnen de beslissende experimenten.


Oorspronkelijke titel: Endstation Heleios

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: aan het einde van een lange reis – de BASIS keert in de Melkweg terug.


Locatie en tijdsruimte: Coma-3, Seriphos-stelsel, Sheokor-stelsel – november 1210 - januari 1212 NGT (4797-4799 na Chr.)


Hoofdpersonen: Jercy Succumer - Commandant van het Hanze-steunpunt Heleios. Perry Rhodan - De Terraan keert terug naar huis. Colounshaba - De constructeure van de Arcoanas werkt aan het klos-probleem. Robert Gruener - De cyberneticus verliest zijn kinderen. Boloshambwer - Een Ennox in nood.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende