< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1650 - 1699

24e cyclus DE GROTE LEEMTE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1683 • 0337    MEER MACHT VOOR ARKON


Perry Rhodan en de galaxers aan boord van de BASIS hebben besloten terug te vliegen naar de Melkweg, een reis van 225 miljoen lichtjaar waar ze ongeveer drieënhalf jaar over zullen doen, Daarbij stoppen ze op dezelfde plaatsen als op de heenweg naar de grote leemte. Een ding is alle deelnemers aan de expeditie duidelijk: bij en in de grote leemte valt op dit moment niets meer te onderzoeken en het 'grote kosmische raadsel' kan met de beste wil van de wereld niet snel worden opgelost. Daarvoor zijn de onderzoekscentra in de Melkweg veel beter uitgerust. Toch zijn de resultaten van de expeditie bevredigend te noemen: de Terranen en hun bondgenoten hebben de geheimzinnige Sampler-planeten ontdekt en enkele ervan hebben ze kunnen onderzoeken. Op deze planeten hebben ze de zogenaamde klossen geborgen. Ze ontdekten ook de donkere planeet Charon en daar vonden ze de bij de klossen horende segmenten. Anderzijds is nog niets bekend over het verband tussen klossen en segmenten, zo min als over het gigantische gevaar dat de volkeren bij de grote leemte twee miljoen jaar geleden heeft bedreigd. Een ding weet men wel: dat gevaar van toen kan ook een gevaar voor nu worden en de gevolgen ervan kunnen tot in de Melkweg worden gevoeld. Tijdens de afwezigheid van de BASIS is er heel wat veranderd in de Melkweg. Nieuwe politieke constellaties zijn ontstaan en een groep verblinde mannen en vrouwen wil meer macht voor Arkon ...


De geheimzinnige klossen en segmenten die men bij de grote leemte heeft gevonden, schijnen belangrijk te zijn en zowel Terranen en Arkoniden hebben er grote belangstelling voor. Intussen keert de BASIS na een lange reis terug.


Oorspronkelijke titel: Mehr Macht für Arkon

Auteur: H. G. Francis

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Plantekening (Duits exclusief): Transportruimteschip van de Hamamesch door Günter Puschmann

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: ze strijden voor een oud imperium – en tegen een verenigde galaxie.


Locatie en tijdsruimte: Titan, Kleinor – maart 1208 - januari 1212 NGT (4795-4799 na Chr.)


Hoofdpersonen: Boris Siankow - De Marsiaanse nexialist in het gezag van een politiek warhoofd. Arol van Pathis - Een Arkonide speelt een dubbelspel. Torris Blefar - Een wetenschapper gedraagt zich vreemd. Hargas van Arkta en Hellen van Trym - Twee Arkoonse bemanningsleden van de KATARIS. Yart Fulgen - De ingeburgerde Arkonide geeft het signaal voor de jacht op de FAMUG.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende